Frissen Zalából

2021.11.20. 10:00

A gyerekek „Kincses Kultúróvodába” járnak Zalaapátiban

Megkapta a „Kincses Kultúróvoda” címet a település intézménye, mely a következő egy évben 1,5 millió fontot költhet például fejlesztő foglalkozásokra.

Péter B. Árpád

Pozsegovits Borbála intézményvezető két oldalán Vitályos Eszter és Fekete Péter államtitkárok a díj átadásakor Fotó: Vincze Tibor

Pozsegovits Borbála intézményvezető elmondta: a pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma írta ki júniusban, immár hatodik éve, a zalaapáti óvoda pedig kirándulások, kézműves-foglalkozások terveivel pályázott, bemutatva korábbi, ilyen jellegű tevékenységeit is.

A siker – és persze a fiatalok – érdekében szerződést kötöttek mások mellett a Balatoni Múzeummal, a Georgikon Majormúzeummal, a Balaton Színházzal, a Festetics-kastéllyal, illetve kézművesekkel, továbbá – mivel a kortárs művészet továbbadása is fontos feladat a pályázat szerint – dr. Csider Sándor tanár úrral is, aki egyebek mellett Szombathelyen tanított.

A pályázat részeként eljut a következő egy évben Zalaapátiba például a Papírszínház, ami interaktív, komplex foglalkozást nyújt, továbbá lesz népi játszótér, bevonják a gyerekeket néptánc- és népijáték-bemutatóba, lesz huszár- és fegyverseregszemle is március 15-én, és szeretnék a hangszerekkel való ismerkedést is biztosítani, a keszthelyi zeneiskolával közösen – fogalmazott Pozsegovits Borbála. Hozzátette: a következő egy évben kézműveshetet is szerveznek, melyben lesz például főzés, népi játszótér és néptánc, a hagyományokra építve.

Pozsegovits Borbála intézményvezető két oldalán Vitályos Eszter és
Fekete Péter államtitkárok a díj átadásakor Fotó: Vincze Tibor

– Nálunk kiemelt szerepet kap az érzékenyítő viselkedéskultúra kialakítása, nevelésünk egyedi jellemzője a művészetek eszközeinek komplex alkalmazása a gyermekek személyiségfejlesztésében – szögezte le az igazgató, hozzátéve: azt vallják: az az igazi ismeret, amit a gyermek önmaga szerez meg.

A zalaapáti intézmény jelenleg három óvodai és két mini bölcsődei csoporttal működik, a közelmúltban pedig új eszközükkel, bútorokkal gazdagodott, továbbá pályázatok révén megszépült az intézmény udvara, és rekortánpályát is építettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában