Frissen Zalából

2021.10.28. 15:00

Zalai területeket is érintett a kerékpártúra

Zalai területeket is érintett az a kerékpártúra, amelyet a reformáció hónapja alkalmából szervezett a bajánsenyei református egyházközség lelkésze, Szakál Anikó.

Gyuricza Ferenc

25 kilométert tekertek

Fotó: bajánsenyei református egyházközség

A túrán a jelenlegi tanévtől egyházi fenntartású, a Bocskai István Református Oktatási Központ tagintézményeként működő bajánsenyei általános iskola ötödik osztályos tanulói vettek részt. A vasi településről indulva Magyarföld, Szentgyörgyvölgy és Magyarszombatfa érintésével 25 kilométeres körtúrát tettek meg, megtekintve a magyarföldi fatemplomot – amely a környék legfiatalabb, mindössze tizenegy éves szakrális épülete –, illetve a festett fakazettás mennyezetéről ismert szentgyörgyvölgyi református templomot is.

25 kilométert tekertek
Fotó: bajánsenyei református egyházközség

Utóbbi helyszínen Bódis Tamás helyettes lelkipásztor ismertette az építés történetét, majd a reformáció témakörét feldolgozó csapatversenyen vettek részt a diákok, míg Magyarszombatfán süteményekkel várták a csapatot. Szakál Anikó elmondta: terveik szerint minden évben megtartják a reformáció hónapja előtt tisztelgő biciklitúrát, amelyen a mindenkori felső tagozatos diákok vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában