Zalaegerszeg

2021.10.26. 15:00

Zajos munkát nem végezhetünk mindig

Zajt keltő munkát csak hétköznap és szombaton napközben lehet végezni, hívta fel a figyelmet közleményében a polgármesteri hivatal.

ZH

Az ember gyakran érzi úgy, hogy kevés számára a nap 24 órája, hiszen a munkahelyi feladatok elvégeztével, hazatérve, sokszor újabb kihívások várnak rá. Éjszakánként, ünnepnapokon azonban a többség pihenésre vágyik, és hogy ezt megtehesse, arról ­Zalaegerszegen rendelet gondoskodik, írták.

A környezet védelméről szóló 17/2008. (IV. 25.) önkormányzati rendelet alapján tilos a jelentős zajt keltő munkák (például fűnyíró gép, kapálógép, betonkeverő, fűrészgép használata, építőipari tevékenység) végzése 20 és 7 óra, június 1-jétől szeptember 30-ig 21 és 7 óra között, továbbá vasárnap, újév napján, nagypénteken, húsvéthétfőn, pünkösdhétfőn, mindenszentek napján és karácsonykor, kivéve az azonnali hibaelhárítási munkákat és a közterületek gondozása körében végzett tevékenységeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában