Frissen Zalából

2021.10.05. 07:00

Új bútorokat kapott a zalaszabari fogorvosi rendelő

Átadták a fogorvosi rendelő hárommillió forintból vásárolt új bútorzatát. Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte: az épületet korábban uniós támogatásból újították fel, ide költözött a fogorvosi rendelő, mely a környező településeket is ellátja.

Péter B. Árpás

Ettől a naptól ismét van fogorvosi ellátás a faluban. A képen balról Takács Ákos, jobbra Manninger Jenő Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő az ünnepélyes átadón hangsúlyozta: a hárommillió forintos pályázatot szinte minden érdeklődő elnyerheti, mert ezt prioritásként kezelik a Magyar falu programon belül.

– Van, ahol a bútorzatot finanszírozzák ebből a pénzből, másutt orvosi eszközöket vásárolnak a támogatásból – fogalmazott az országgyűlési képviselő. – Éppen ezért lesz majd újabb pályázati kör is, mert erre igény van.

Ettől a naptól ismét van fogorvosi ellátás a faluban. A képen balról
Takács Ákos, jobbra Manninger Jenő Fotó: Péter B. Árpád

Takács Ákos, Zalaszabar alpolgármestere elmondta, hogy 2020 decemberében az addig a fogorvosi ellátást helyben biztosító cég felmondta a szerződést és elvitte a saját bútorait, amiket a pályázat révén most sikerült pótolni.

Ez idő alatt Zalaapáti sietett a zalaszabariak segítségére, ott volt a rendelés, amit most viszonozni tudnak, hiszen Apátiban felújítás kezdődik, így az abba a körzetbe tartozó pácienseket is ideiglenesen itt látják majd el. Ez összesen 14 település polgárait jelenti, legalább az év végéig – tette hozzá Takács Ákos.

A 3 millió forintból a rendelő teljes bútorzatát megvásárolták, az ellátáshoz szükséges gépet pedig egyelőre bérlik, de később szeretnék azokat is megvenni – árulta el Zalaszabar alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában