Frissen Zalából

2021.10.08. 15:55

Trófeaszemle: kiváló eredmények a Zalaerdő Zrt. területén

Kiemelkedő számú, 207 gímszarvas került terítékre idén szeptemberben a Zalaerdő Zrt. által kezelt négy vadászterületen. A társaság hagyományos, 20. alkalommal megtartott trófeaszemléjén a szentpéterföldi vadászháznál 112 trófeát láthattak az érdeklődők.

Korosa Titanilla

A Soproni Egyetem erdészhallgatói szakmai program keretében tekintették meg a trófeákat, j-b Torma Máté, Kiss Gergely, Reményi Szabolcs Fotó: A szerző

A rendezvényen elhangzott, hogy a mai napig 194 gímszarvasbika trófeáját bírálta el a Zala megyei vadászati hatóság. Ebből 32 darab lett aranyérmes, 71 ezüst és 53 bronzérmes, illetve 38 darab érem nélküli, vagyis összesen 156 trófea kapott érmes minősítést, ami 81 százalékos érmes arányt jelent. A szeptemberben elejtett gímszarvasbika trófea-átlagsúlya 7,75 kilogramm, az érmes agancsoké pedig 8,44 kg. A legmagasabb pontszámot elért trófea 13,79 kg, a szarvasbikát Lentiben, az Olgamajori vadászterületen lőtték.

A Soproni Egyetem erdészhallgatói szakmai program keretében tekintették meg a trófeákat, j-b Torma Máté, Kiss Gergely, Reményi Szabolcs Fotó: A szerző

A vadászok ünnepén Rosta Gyula a társaság vezérigazgatója az adatok ismertetése mellette szólt az idei vadászidényről, mely kiemelkedő volt, nagy számban érkeztek külföldi és hazai vadászok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában