Frissen Zalából

2021.10.04. 07:00

Tórekorddal zárult a zalalövői horgászverseny

Remek eredményekkel zárult a negyedik alkalommal megrendezett Borostyán-tavi bojlis találkozó, a 120 órás horgászversenyen 146 darab öt kilogramm feletti halat tudtak a résztvevők kifogni.

Gyuricza Ferenc

A győztes Mikbaits Giants Stars-csapat tagjai, Urbán Zsolt, Ludányi Zoltán és Pető András az általuk kifogott legnagyobb, 18,38 kilós ponttyal Fotó: Károly Richárd

A húsz csapat összesen 1329 kilogrammot mérlegelt, az átlagsúly így meghaladta a 9,1 kilogrammot. A versenyen ennél természetesen sokkal több halat fogtak a résztvevők, de csak az öt kilogrammot meghaladó tömegűek számítottak bele az eredménybe. A számadatok mögött emberfeletti teljesítmény húzódik meg, a horgászoknak ugyanis esős napokkal és hideg hajnalokkal is meg kellett küzdeniük.

Értékelhető fogás nélkül egyetlen csapat sem maradt, a legjobb teljesítményt nyújtó Mikbaits Giants Stars 23 darab hallal büszkélkedhetett, amelyek össztömege 244,039 kilogrammot tett ki. Ezzel nemcsak közel negyven kilogrammot vertek rá a második helyezett FT Team csapatára, de mintegy ötven kilogrammal a tórekordot is megdöntötték.

A győztes Mikbaits Giants Stars-csapat tagjai, Urbán Zsolt, Ludányi Zoltán és Pető András az általuk kifogott legnagyobb, 18,38 kilós ponttyal Fotó: Károly Richárd

- Szeretjük a kihívásokat, elszántak és elkötelezettek vagyunk. Ha elindulunk egy versenyen, szeretnénk minél jobb eredményt elérni – mondta a nyertes csapat tagja, a budapesti Urbán Zsolt. – A Borostyán-tavat másfél éve a Zalaegerszegen élő apósom, Pető András mutatta meg, s azonnal szerelmes lettem ebbe a helybe. Fantasztikus a környezet, nagyon szép a tó fekvése, a hajnalok és a naplementék is rendkívül hangulatosak. A halállomány nagyszerű, majdnem sikerült a verseny legnagyobb halát megfognunk, de erről lecsúsztunk.

A győztes csapatot két budapesti és egy zalaegerszegi horgász alkotta. Ludányi Zoltán azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy a halak többnyire éjszaka jöttek, de a csütörtöki napjuk rendkívüli volt: 24 óra alatt mintegy 90 kilónyi halat fogtak. Győzelmük a szerencsés ízválasztásnak és a minimális halvesztésnek volt köszönhető, s a legnagyobb hal cím elnyerésére is esélyük volt, arról péntek este csúsztak le, amikor versenytársaik, a 21 darab kifogott halat felmutató, és ezzel 196,464 kilogramm összteljesítményt elérő, már említett FT Team tagjai egy 18,59 kilós ponttyal megelőzték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában