Frissen Zalából

2021.10.27. 13:00

Színes szüreti felvonulás Pakodon

Szüreti felvonulást és mulatságot tartottak 2. alkalommal Pakodon az önkormányzat által elnyert pályázat és a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár támogatásával.

ZH

Lovas kocsik vezették a menetet

Fotó: Salamon Krisztina

A program keretében október 16-án több feledésbe merült szokást és hagyományt felelevenítettek. Idén számos környékbeli termelő színesítette a vásári forgatagot.

Lovas kocsik vezették a menetet
Fotó: Salamon Krisztina

A felvonuláson részt vett a falu apraja-nagyja. A feldíszített szüreti koszorúval, Sas Tamás kisbíróval, a Szentgrót Táncegyüttes ifjú táncosaival 14 órakor indult útnak a színes-hangos, jókedvű menet. A tempót Kiss Sándor diktálta harmonikáján, ütemére a megrakott lovas kocsikat Mazur Géza és Halász Lajos reptette végig az utakon, számolt be a rendezvényről lapunknak Salamon Krisztina.

A traktorokat Halek László polgármester és Balogh Gyula irányította a sorban. A felvonulás végén az ifjú táncosok előadásával az önkormányzat udvarán folytatódott a program, majd a Kehidakustányi Pajtaszínház komédiája után Halek László vendégelte meg a társaságot finom pincepörkölttel.

Az estéhez közeledve szüreti bállal zárták a napot. A Margaréta Kulturális Egyesület tagjainak és a pakodi civileknek az összefogásával, az önkormányzat támogatásával a tervek szerint jövő ősszel is megtartják a hangulatos szüreti kavalkádot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában