Frissen Zalából

2021.10.14. 13:20

Sport – és egészség hetet tartanak a Zalaegerszegi Izsák Imre Általános Iskolában

Hagyomány jelleggel idén is megrendezésre került az Izsák Iskolában az egészség hét, mivel a szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekek már az általános iskolában megtanulják az egészséges életmód fontosságát.

zaol.hu

Zöldségverseny

Különleges hét ez a tanulók számára. Október 11-15. között egész hetet felölelő programokon és vetélkedőkön vehetnek részt az iskola diákjai.

Őszi sokadalom címmel terménykiállítást készítettek a gyerekek az iskola előtti téren. Feladatként egy saját készítésű, tetszőleges formájú madárijesztő készítését kapták, amit rendkívüli kreativitással oldottak meg.

Terménykiállítás az iskola előtti téren. Fotók: zaol.hu

 

A hét magába foglalja a kóstoló napokat, amikor különböző egészséges ételeket és italokat fogyaszthatnak a tanulók.

Veszélyes játékok elnevezésű vetélkedővel indult a hét a felső osztályosok számára: drog, alkohol, energiaital és egyéb káros szenvedélyekkel kapcsolatban kaptak játékos formában felvilágosítást, a kisebbek pedig önismereti foglalkozásokon vehettek részt. Kedden házi foci és asztalitenisz bajnokság várta a gyerekeket, míg szerdán biciklis ügyességi versenyen mutathatták meg tehetségüket. A tini – klub kozmetikus közreműködésével adott sminktanácsadást az érdeklődőknek, többféle sminkelési technika bemutatásával, ami a nagylányoknak kifejezetten tetszetős programelemet jelentett.

Csütörtökön a „Tök jó nap” tökfaragó című program várja a tanulókat a szülőkkel együtt, hogy tökbe vésve mutathassák meg kreativitásukat. A tököket a helyszínen lehet megvásárolni. Pénteken népdaléneklés verseny lesz. A gyerekek osztályonként kaptak 1-1 olyan dalt, amelyben zöldség vagy gyümölcs szerepel. A betanult énekeket délelőtt 10 órakor mutatják be. A daloláson kívül 2021 méteres futás is várja a diákokat, hiszen a sport fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

A hét szenzációja a zöldségszobor készítő verseny volt, amire egészen ötletes és kreatív munkák érkeztek.

A zöldségszobor készítő versenyen rendkívül kreatív munkák születtek.

 

- Az egészséghetet minden évben nagyon várják iskolánk tanulói, szeretik és mindig készülnek rá – mondta Kozmáné Gál Bernadett, a Keresztury Dezső VMK, Csácsbozsoki Művelődési Ház tagintézményének munkatársa, aki Némethné Pintér Mónikával, az iskola Természettudományos munkaközösségének vezetőjével szervezték meg a példaértékű hetet a gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában