Frissen Zalából

2021.10.08. 17:00

Sok évre visszatekintő hagyomány az idősek köszöntése a szlovén–magyar határ menti térségben

Az idősek világnapja alkalmából a szlovén–magyar határ menti térségben több településen is megtartották a helyi szépkorúak ünnepségét.

Gyuricza Ferenc

A novai képviselők, Szalay Cecília, Szekeres Zoltán, Porkoláb Istvánné és Németh József köszöntötték Doszpod Györgynét

Nován hagyományosan novemberben van az idősek napjának ünnepe, ám mint azt Németh József polgármester a Gönczi Ferenc Művelődési Központban megtartott rendezvényen kiemelte, miután nem tudni, hogy az év vége felé milyen szabályozások fognak a közösségi rendezvényekre vonatkozni, ezért előrehozták annak időpontját.

– Szüleink és nagyszüleink mosolya és gondoskodása rengeteg erőt sugároz felénk, kitartásuk és szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra – mondta a polgármester, majd azt kívánta a jelenlévőknek, hogy az önkormányzat figyelmessége mellett családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, illetve vidámsággal, békességgel, figyelemmel, szeretettel teli életet éljenek.

A novai képviselők, Szalay Cecília, Szekeres Zoltán, Porkoláb Istvánné
és Németh József köszöntötték Doszpod Györgynét

Németh József megemlékezett a tavaly novemberben elhunyt Galamb Ferencnéről is, aki a település legidősebb lakója volt, idén töltötte volna be századik életévét. A falu korelnökévé így a 95 éves Lukács László vált, de a 90 éveseket is köszöntötték, akik közül egyedül Doszpod Györgyné vett részt az ünnepségen.

Somfai Józsefné Szabó András (balra) és Klaus Ernst Düssel, valamint
Pácsonyi Imre (jobbról) társaságában Fotók: Gyuricza Ferenc

Kálócfán sokéves hagyomány, hogy az önkormányzat köszönti, megajándékozza a kerek évfordulót betöltő polgárait. Tavaly a pandémia miatt erre nem kerülhetett sor, így idén a 2020-ban, illetve a 2021-ben érintettek köszöntésére kerítettek sort. Szabó András polgármester és Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke összesen 18 személyt említett, közülük többeket – akik nem tudtak részt venni az ünnepségen – otthonaikban kerestek fel. Ugyancsak külön köszöntötték a falu legidősebb lakóját, a 92 esztendős Somfai Józsefnét, valamint a férfiak doyenjét, a Kálócfán letelepedett, 83 esztendős német Klaus Ernst Düsselt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában