Frissen Zalából

2021.10.12. 07:00

Pusztaedericsen is köszöntötték az időseket

A hölgyeket egy szál fehér, a férfiakat vörös rózsával köszöntötték a szépkorúak ünnepén, a jelenlévő legidősebb lakosok pedig egy-egy virágcsokrot vehettek át. A közép-zalai községben egyéves kihagyást követően rendezték meg újra a helyi idős korú lakosok napját.

Gyuricza Ferenc

Varga Béla polgármester (középen) a rendezvényen jelen lévő legidősebb hölggyel, Domonkos Árpádnéval és a korelnök férfival, a német állampolgárságú Herbert Reitererrel Fotó: Gyuricza Ferenc

A péntek délután megtartott eseménynek az idősek világnapja adta az apropóját. Varga Béla polgármester kiemelte: a világnap kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk az időseink felé tanúsított, néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. Felgyorsult világunkban, mindennapi teendőink mellett olykor pont azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy törődéssel tartozunk az idős korú embertársainknak, akiknek minden egyes nap a figyelmünk központjában a helye.

Varga Béla polgármester (középen) a rendezvényen jelen lévő legidősebb hölggyel, Domonkos Árpádnéval és a korelnök férfival, a német állampolgárságú Herbert Reitererrel Fotó: Gyuricza Ferenc

A polgármester ezért arra biztatta a fiatalabb generációk jelen lévő tagjait, hogy minél több időt töltsenek együtt idős korú szeretteikkel, s gyűjtsenek össze velük kapcsolatban a szívükben és az emlékezetükben olyan sok közös emléket, amennyire csak lehetőségük nyílik. Varga Béla lapunk kérdésére azt is elmondta: a mintegy 170 lakosú község lakóinak jelentős része hatvan év feletti, a szépkorúak napjára őket hívták. A koronavírus- járvány miatt tavaly ez a rendezvény elmaradt, ezért idén még nagyobb figyelemmel készültek rá, ám az egészségi állapotuk miatt sokan nem tudtak részt venni a programon. Az önkormányzat a jelenlévőket megvendégelte, illetve műsorral is kedveskedett nekik, előbb Magyar Rózsa énekelt, majd egy operett-öszszeállítást hallgathattak meg a meghívottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában