Együttműködés

2021.10.15. 13:00

Október végén zárul a Tájházak útján program

Az eredményekről a napokban számoltak be a lebonyolítók a Thermal Hotel Balance-ban.

Korosa Titanilla

A program résztvevőit villásreggelire várták a szállodába, melyen a tájegység jellegzetes ételeit kínálták. Szeder-Kummer Mária, a projektben vezetőpartner Zalai Falvakért Egyesület elnöke elmondta: a szlovén–magyar határrégióban lebonyolított programba összesen 5 szállodát és 9 tájházat vontak be. Magyar oldalról a kehidakustányi Tájház és Hagyományőrző Mariska udvar, a Mesés Hetés Zöldút, illetve a lenti Thermal Hotel Balance és a Kehida Termál Hotel vett részt.

A projekt célja az volt, hogy a tájházak olyan programcsomagokat állítsanak össze, amelyek megjelenhetnek a hotelek kínálatában. Ennek megfele­lően alakítottak ki fél-, egynapos, illetve hosszabb tartózkodást lehetővé tevő ajánlatokat. Ezek közül több is beilleszthető akár egy hosszú hétvége programjába, de vannak köztük külön a kisgyermekes családoknak, fiatal pároknak, vagy idősebbeknek szóló élmények is. Példaként említette Szeder-Kummer Mária a hetési fumu, illetve a kerek perec sütésére épített gasztronómiai és kulturális programot, a határ menti kerékpártúrát, illetve a pajtaszínházi programokat Kehidakustányban.

Fontos eredménye a projektnek, hogy a szállodák, a tájházak, a helyi termelők és szolgáltatók között kialakult a kommunikáció, amire a jövőben építeni lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában