Frissen Zalából

2021.10.28. 07:00

Nő a gyermeklétszám, bölcsődét is terveznek Bánokszentgyörgyön

A Magyar falu program jóvoltából több mint 13,1 millió forintból újult meg a Pitypang Óvoda épülete, valamint konyhája. Az intézményt nemrég ünnepélyes keretek között adták át a közösségnek.

Benedek Bálint

Baumgartner László polgármester és Cseresnyés Péter az újjászületett óvoda épületében

Fotó: ZH

Az ünnepségen Baumgartner László polgármester avatóbeszédében elmondta: az óvoda épületére már ráfért a rekonstrukció, hiszen az első említése 1904-ből származik, amikor még az Eszterházy-uradalomhoz tartozott. Az óvodát és a hozzá tartózó konyhát az 1960-as években alakították ki az épületben. Később, 2005-ben a főzőkonyha megszűnt, csak a szociális étkeztetést bonyolították le, és az óvodások ellátását biztosították.

Baumgartner László polgármester és Cseresnyés Péter az újjászületett óvoda épületében
Fotó: ZH

– A Magyar falu program keretében 10,9 millió forintot nyertünk, melyet az önkormányzat további 2,5 millió forinttal egészített ki – folytatta a településvezető. – Ebből a jelentős forrásból a 21. századnak megfelelő berendezésekkel kialakítottunk egy tálalókonyhát, raktárak jöttek létre, és a vizesblokkokat is kicseréltük. Az épület energetikai felújítását szintén megoldottuk, ennek keretében szigeteléssel láttuk el a falakat, a villamos hálózatot a mai kor szabványai szerint építettük ki, s természetesen az elavult nyílászárók helyére újak kerültek. A településen a gyermeklétszám növekszik, azt tervezzük, hogy egy újabb beruházással bölcsődét alakítunk ki.

Az eseményre ellátogatott Cseresnyés Péter államtitkár, aki arról beszélt: Bánokszentgyörgy remek példa arra, hogy a magyar vidék mekkora lehetőségekkel bír, és a kormányzat, valamint egy agilis településvezetőség együttműködésével hogyan tud évről évre fejlődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában