Frissen Zalából

2021.10.14. 16:00

Mintegy kétszáz fát és cserjét telepítettek Várföldén

Térségi program keretében, közösségi összefogással faluszépítő munkákat végeztek a közelmúltban: a szabadidőparkban, illetve a temetőben telepítettek növényeket.

Gyuricza Ferenc

Csordás Kálmánné, Tóth Csabáné és Tánczos Józsefné smaragdtuját ültet a temetőben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A program kapcsán Tóth Árpád polgármester lapunknak elmondta: összesen mintegy kétszáz darab fa és cserje került kiültetésre. Ezek többsége örökzöld növény volt. A munkálatokban több mint harmincan vettek részt, míg ellátásukról hárman gondoskodtak, a gondozónők és a falugondnok közösen készítettek babgulyást, illetve sörkiflivel vendégelték meg az önkéntes munkásokat.

Csordás Kálmánné, Tóth Csabáné és Tánczos Józsefné smaragdtuját ültet a temetőben
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Ez egy térségi program, amelyben több más településhez hasonlóan Várfölde is részt vesz – magyarázta a polgármester. – A temetőben ki kellett vágnunk az elöregedett, megbetegedett növényeket, ezek helyére kerültek most új, esztétikus smaragdtuják, a temetői domboldalt pedig kúszónövényekkel telepítettük be. A másik helyszínen, a szabadidőparkban pedig tíz darab rózsatő, illetve négy vérszilvafa került kiültetésre a program részeként.

Tóth Árpád kérdésünkre azt is hozzátette, szeretnék folytatni a településszépítő munkálatokat, ennek során a szintén a szabadidőparkban található szabadtéri színpad felújítását is tervbe vették. Amennyiben az ehhez szükséges faanyagot időben megkapják, akkor még az ősz folyamán sor kerülhet rá, ha nem, akkor tavasszal mindenképpen elvégzik azt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában