Frissen Zalából

2021.10.20. 11:30

Megújultak a sírkertek Nagykanizsán

A mindenszentekhez és halottak napjához közeledve a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a miklósfai városrész temetőjében aszfaltos utat épített, míg a többi sírkertben is elvégezte az ilyenkor szokásos munkákat.

Benedek Bálint

Szabó István (balról), Kreiner László a kivitelező cég részéről és Radics Bálint a miklósfai temetőben elkészült új, aszfaltos úton

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A miklósfai temető rekonstrukciójáról szólva Szabó István, a városüzemeltetést végző cég vezérigazgatója elmondta: néhány évvel ezelőtt készült egy kerti szegéllyel ellátott, mészkőzúzalékkal borított gyalogút, mely elhasználódott, teljesen tönkrement. Ezt a problémát a városrészben élők, a sírköves és a temetkezési vállalkozók, valamint Radics Bálint önkormányzati képviselő is jelezték.

Szabó István (balról), Kreiner László a kivitelező cég részéről és Radics Bálint a miklósfai temetőben elkészült új, aszfaltos úton
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A gyalogutat közel 84 méter hosszan 1,5 millió forintból leaszfaltoztuk, ezzel rendezve a helyzetet – fogalmazott Szabó István. – Ugyancsak ebben a temetőben a jövőben várhatóan önkormányzati forrásból a ravatalozó közelében tervezünk útfelújítást.

A miklósfai településrész önkormányzati képviselője, Radics Bálint is üdvözölte a fejlesztést, melyet újabbak követnek a jövőben. Tavaly már elkészült a temetőhöz közvetlenül vezető Nagykerteki utca, ezután pedig a Miklósfa utca és az Iskola utca közti szakasz kapna új burkolatot.

Kanizsán a városrészi és a központi temetőkben a leveleket is öszszegyűjtötték
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szabó István a közelgő ünnepek, így a mindenszentek és halottak napja előtti munkákról is szólt. Kiemelte: a miklósfaival együtt kilenc sírkert tartozik a cégükhöz, a Tripammer utcai központi temető mellett a városrészekben találhatók kezelését és karbantartását is végzik. A sánci temetőben a korábban kivágott hársfák tuskóit távolították el, és a fogadalmi kereszt körül tettek rendet. Másutt viszont jellemzően csak a falevelek gereblyézése történik, de a tél előtt utoljára lekaszálják a füvet, s mindezeket a munkákat az ünnepek előtti napokban befejezik. Sőt a sírköves vállalkozókat arra utasították, hogy nagy hanghatással és porszennyezéssel járó gépi munkát a mindenszentek előtti napokban már ne végezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában