Frissen Zalából

2021.10.18. 16:00

Megújult Zalaszentbalázs konyhája

Felújították a település konyháját, melybe nemrég költözhettek vissza a dolgozók.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Rózsa Szilveszterné és Lukács Józsefné konyhafőnök munkában, immáron az új konyhában Fotó: Szakony Attila

Hencsei Margit polgármester elmondta: 27,2 millió forint állami támogatást nyertek a munkálatokra, melyből több mint 400 ezer forintot eszközbeszerzésre fordíthattak.

Képünkön Rózsa Szilveszterné és Lukács Józsefné konyhafőnök munkában, immáron az új konyhában Fotó: Szakony Attila

Az állami forráshoz a pályázat szerint az önkormányzatnak 1,5 millió forintnyi önrészt kellett hozzátennie, hiszen a támogatási intenzitás 95 százalékos volt. Azonban mire eljutottak a kivitelezésig, az építőanyagok drágulása és a munkabérek emelkedése miatt kénytelenek voltak újragondolni a projekt tartalmát, mert a költségek meghaladták a 33 millió forintot. Az önkormányzat úgy döntött, hogy a hiányzó újabb 5 millió forintot biztosítja a munkálatokhoz. Így összesen 6 millió forinttal egészítette ki a település a pályázati pénzt, de a polgármester szerint megérte, hiszen rég nem történt felújítás.

Most korszerűsítették a teljes gépészetet, a közműveket, modern légtechnikai rendszert építettek ki, továbbá az ebédlőt leválasztották a konyhától. A munkálatok nemrég zárultak, és a dolgozók, illetve a diákok nagy örömmel vehették birtokba a minap a megújult és megszépült konyhát, melyben nap mint nap 350 adag étel készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában