Frissen Zalából

2021.10.16. 10:00

Megújult a hivatali épület Alsópáhokon

Átadták a 71 millió forintból felújított önkormányzati hivatalt, a rekonstrukcióhoz a Belügyminisztérium 30 millió forinttal járult hozzá.

Péter B. Árpád

Az épületet Czigány Sándor, dr. Varga Andrea, Manninger Jenő és Nagy Bálint, Keszthely polgármestere avatta fel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A tegnapi avatáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte: szépen fejlődik a település, ehhez a polgármesteri hivatalnak is illeszkednie kell. Mint mondta, a BM-es forráshoz a falu jelentős összeggel járult hozzá, így a munka teljeskörűen megvalósulhatott.

Az épületet Czigány Sándor, dr. Varga Andrea, Manninger Jenő és Nagy Bálint, Keszthely polgármestere avatta fel
Fotó: Zalai Hírlap

Czigány Sándor polgármester leszögezte: bármerre jár, mindig megnézi a hivatal épületét, és most már büszkén mutathatják a sajátjukat is.

– Azt kérem a kollégáimtól, olyan szívvel, emberséggel, tisztességgel szolgálják a hozzánk betérőket, mint eddig – fogalmazott a településvezető, hozzátéve: most már méltó ehhez a megújult épület is.

Dr. Varga Andrea járási hivatalvezető arról is szólt: a községbe érkezve azt látja az ember, hogy „a múltját megbecsülő, a jelenét szorgalmasan építő és a jövőjét bizakodóan tervező településre jött”.

– Ehhez megfelelő gazdálkodás is kell, aminek a próbáját kiállta Alsópáhok, hiszen itt nem volt szükség állami segítségre, a falu stabil költségvetéssel rendelkezik és ügyesen pályázik – emelte ki dr. Varga Andrea, hozzátéve: az épületnél megtörtént a hőszigetelés, a tetőfelújítás, a nyílászárók cseréje a korábban már kialakított megfelelő fűtési rendszer mellé.

Az épületet Bóka Tibor plébános szentelte fel és Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában