Frissen Zalából

2021.10.14. 11:00

Közösségépítő programsorozatot indított a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete

A fehérbot nemzetközi napja alkalmából szerdán tartotta meg hagyományos rendezvényét a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke is szólt az egybegyűltekhez

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Honvéd Kaszinóban lebonyolított találkozó első eleme egy közösségépítő programsorozatnak, melynek megvalósításához 2 millió forint támogatást nyert el a szervezet. A rendezvényt Molnár Béla, a zalai egyesület elnöke nyitotta meg, aki egyebek közt arról is beszélt, hogy a koronavírus szövődményei között ismertté vált egy újabb, melynek következtében a látás károsodik.

Dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke is szólt az egybegyűltekhez
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Azt hiszem, ez mindenképpen óvatosságra kell intse az oltatlanokat. Tévhit, hogy az oltottak nem terjeszthetik a vírust, csak éppen esetükben nem okoz súlyos szövődményeket – mutatott rá köszöntőjében Molnár Béla.

– Az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben az újfajta szövődmény kapcsán – emelte ki Molnár Béla.

Balogh László polgármester beszédében hangsúlyozta: fontos a vakok és gyengénlátók gondjainak megoldása, a társadalomba való beilleszkedésük elősegítése.

– A cél, hogy együttérző közösséggé váljunk, ahol az egymás iránti segítség a természetes mérce, nem pedig az akadályoztatás, a gátak emelése – jelentette ki.

Az esemény vendége volt dr. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke is, aki egyebek közt megfogalmazta: szervezetük jó kapcsolatot ápol a kormánnyal, amely több intézkedésével kinyilvánította szolidaritását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában