Frissen Zalából

2021.10.14. 13:00

Hosszú távú cél az egészségtudatos élet – országos vetélkedő indul fiataloknak

Már lehet nevezni a Fiatalok az egészséges jövőért elnevezésű országos vetélkedőre, melynek célja az egészségtudatos életre való nevelés. A részletekről sajtótájékoztatón beszélt dr. Watti Rézan szívsebész szakorvosjelölt a Szent Rafael Kórház Skill laborjában.

Jóna István

Dr. Watti Rézan beszélt a vetélkedőről

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A vetélkedő ötlete 2016-ban vetődött fel, amikor dr. Watti Rézan és bátyja, dr. Watti Jezdancher, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgató-helyettese még prevenciós elő­adásokat tartott általános és középiskolásoknak. Az első vetélkedő még csak városi szervezésű volt, de 2019-ben országos szinten is megrendezték a vetélkedést – hangzott el a tájékoztatón.

Dr. Watti Rézan beszélt a vetélkedőről
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A versenynek célja, hogy a jelenlegi fiatal generáció egészségtudatosabb legyen, mint a korábbiak voltak, illetve ennek következtében az egészségben eltöltött idejük több legyen majd, mint amennyi a szüleiknek vagy a nagyszüleiknek megadatott. Nyilván ez nem lehet rövid távú cél, a munka hosszú távon hozhatja meg a gyümölcsét. „Sok időt és energiát kell befektetnünk ahhoz, hogy el tudjuk végezni a feladatunkat” – fogalmazott dr. Watti Rézan.

A hatodik Fiatalok az egészséges jövőért versenyt a tervek szerint december 10-én rendeznék meg, melynek a helyszíne Gyöngyös lesz. A vetélkedő több fő témában zajlik majd: alkohol, drog, dohányzás káros hatásai, szexuá­lis úton terjedő betegségek, elsősegélynyújtás, alapvető egészségügyi ismeretek.

A jelentkezés már elindult, és az eseményre a Facebookon található űrlap kitöltésével regisztrálhatnak a csapatok. A szervezők 12–19 éves fiatalokból verbuvált, ötfős csapatok nevezését várják. A jelentkezés ingyenes, a nevezési létszámtól függően pedig több előselejtezőt rendeznek majd, és a legjobbak juthatnak az országos döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában