Frissen Zalából

2021.10.18. 07:00

Gosztolán rendezték meg az első Erdőfürdő Konferenciát és fesztivált

A zalai kistelepülésen rendezték meg az elmúlt hétvégén az országban az első Erdőfürdő Konferenciát és fesztivált.

Korosa Titanilla

Végezetül Balogh Ferenc, Gosztola polgármestere szólt a település fejlesztéseiről. 

Az erdőfürdőzés napjainkban egyre népszerűbb időtöltés, hiszen bizonyítottan stressz­csökkentő, relaxációs programról van szó, melynek során a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel. A Gosztola Fejlődéséért Egyesület szervezésében a mostani fesztivállal azokat igyekeztek megszólítani, akik szeretnék megtapasztalni a természet gyógyító erejét, és megtalálni ezáltal lelki egyensúlyukat.

A rendezvény szakmai programján szerepeltek neves pszichológusok, erdőfürdő-vezetők és turisztikai szakemberek előadásai. A második, gyakorlatias napon pedig belekóstolhattak a résztvevők többek között az erdőfürdő-, hangfürdő-relaxációba, szerepelt a programban jóga, illetve fitoterapeuta segítségével a test, lélek, szellem és a természet egységét ismerhették meg.

Vigh László, Balogh Bernadett és Balogh Ferenc az erdőfesztivál megnyitóján.

A rendezvény megálmodója Balogh Bernadett, a Gosztola Fejlődéséért Egyesület elnöke, a Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotel szállodavezetője, aki a megnyitón elmondta, hogy már másfél éve dolgoznak Gosztolában egy erdőfürdőközpont létrehozásán. A megvalósulás felé vivő út fontos mérföldköve lehet az Erdőfürdő fesztivál.

Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket. Emlékeztetett, hogy Gosztola is megérezte a múltban a határ menti fekvés hátrányait, de a húsz évvel ezelőtt elkezdett munkával sikerült megmenteni a korábban kihalás szélén álló települést, főként az idegenforgalomra építve. Ez idő alatt a lakosság száma ötszörösére emelkedett, a csendes, forgalommentes környezetet az előnyére fordította a falu, melyet ma leginkább a nyugalmat kereső vendégek látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában