Frissen Zalából

2021.10.28. 08:00

Folytatódik a felzárkóztatás – Fórumot tartottak Zalaegerszegen

2017 novemberében indult és 2020. október 31-én zárult a Zala Megyei Önkormányzat és a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének uniós projektje, amelynek témája a felzárkózáspolitikai együttműködés volt. Az utánkövetés első évében a megyeházán tartottak fórumot szerdán a témában.

Mozsár Eszter

Márton Zoltán osztályvezető tart előadást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Mozsár Eszter

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke fontosnak tartja, hogy a szervezetek együttműködése megmaradjon, a kapcsolati háló működjön. A paktum irányítócsoportjának elnöke utalt arra, hogy a Terület- és településfejlesztési program hamarosan kiírandó pályázatainak felzárkóztatást érintő részében közösen dolgoznak tovább. Elmondta, a kormányhivatal a következő uniós fejlesztési ciklusban jelentős összeg felett rendelkezhet, így lehetőség lesz vállalkozásfejlesztésre, munkahely­teremtésre, bértámogatások igénylésére, s mindig lesznek a felzárkóztatás célcsoportjait érintő pályázatok.

Márton Zoltán osztályvezető tart előadást
Fotó: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

Márton Zoltán, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság osztályvezetője előadásában a megyei esélyteremtési programok országos tapasztalatairól beszélt. A projekt időszaka alatt 259 szakmai munkacsoport alakult, 110 megyei felzárkóztatási fórumot tartottak, és 231 közösségi rendezvény zajlott. Országos viszonylatban intenzív tudás­átadó folyamat valósult meg, fogalmazott a szakember.

A rendezvényen szó esett még a szociális ellátás időseket érintő új formáiról, valamint a Dream Road és a Women Puls elnevezésű projektről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában