Frissen Zalából

2021.10.07. 09:00

Bábokkal dolgozták fel a mesét a nagykanizsai Vackor-oviban

A központi óvoda a népmese napjához kötődően szakmai konferenciát tartott a Medgyaszay Házban, melyen a Vackor tagóvoda mutatkozott be.

Benedek Bálint

A Vackor-óvoda kollektívája nagy sikerű bemutatót is tartott bábozásból a minapi konferencián Fotó: Benedek Bálint

Dr. Némethné Kovács Edit, a központi óvoda intézményvezetője elmondta: a programon minden alkalommal egy tagóvoda sajátosságainak bemutatására adnak lehetőséget. Ezúttal a Vackor-ovi került sorra, ahol a mesék feldolgozása bábok segítségével zajlik.

Az aranyszőrű bárány című magyar népmese az óvodapedagógusok tolmácsolásában nagy sikert aratott a kollégák körében. Majd a Vackor-tagóvoda vezetője, Lenkovits Szilvia beszélt a küldetésükről, és szavaiból kiderült, hogy milyen értékek mentén közvetítik a gyerekek felé a népmeséket.

A Vackor-óvoda kollektívája nagy sikerű bemutatót is tartott bábozásból
a minapi konferencián Fotó: Benedek Bálint

– Fontosnak tartottuk egy olyan előadó meghívását is, aki saját területén magasan képzett, illetve a kollégáink szakmai munkáját támogatja és előrelendíti – folytatta dr. Némethné Kovács Edit. – Bajzáth Mária mesepedagógus a koronavírus-járvány kapcsán beszélt a lelki feltöltődésről és a háláról is. Rendkívül érdekes előadása bizonyára számos hasznos impulzussal töltötte fel az óvodapedagógusainkat.

Az intézményvezető hozzátette: világossá vált, hogy a magyar népi kultúra ápolása, a népmesék, mondókák és ringatók semmi mással nem helyettesíthetők, ugyanis évszázadok óta az életünk része. Mindig a jó győz, és a gonosz elnyeri méltó jutalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában