Frissen Zalából

2021.10.19. 06:50

Babafészek csomagokat adományoztak a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak

1 millió 850 ezer forint értékben Babafészek koraszülöttek ellátását segítő csomagokat adományozott az Alapítvány az Alapítványokért a Zala Megyei Szent Rafael- kórháznak hétfőn. Az alapítvány Plüss Kommandó programjával legalább 30 Perinatális Intenzív Centrumot szeretne felszerelni, a zalai kórház a 25. a sorban.

Mozsár Eszter

A plüsskommandó adománya a PIC-részleg dolgozóinak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az egyedi kivitelezésű, babák igényeire tervezett, több méretben készült textilek, kiegészítők, azaz a pocakfészkek az óvó anyaméhet és az ölelő karokat imitálják a csöppségek részére. A csomagok praktikusak, könnyen kezelhetők, figyelembe veszik az életmentő készülékek használatát.

A plüsskommandó adománya a PIC-részleg dolgozóinak
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A kórház gyermekosztályának vezető főorvosa, dr. Gárdos László kérdésünkre elmondta: a nővérek és itt dolgozók már évek óta próbálják hasonló módon komfortosabbá tenni az osztályt, különösen az inkubátorokat. A mostani, szakemberek javaslatára készült csomagok nagy segítségükre lesznek a koraszülöttek ellátásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában