Frissen Zalából

2021.10.09. 06:50

A zalaegerszegi lőtéren haditornáztak a szépkorúak

Ötödször rendezték meg az Ebergényi úti lőtéren a szépkorúak haditornáját. A zalai nyugdíjas- és honvédklubok összesereglő tagjainak tíz állomásból álló programot állítottak össze. A részvétel rekordot döntött: tizenkét csapat 60 fővel vett részt a tusákon, melyek közt dárdahajítás, gránátdobás és légpuskalövészet is szerepelt.

Jóna István, Arany-Horváth Zsuzsanna

Tóth Jánosnénak Nardai Zita zászlós segít a nyílvessző kilövésében Fotó: Jóna István

A haditorna az „Életet az éveknek” Országos Szövetség égisze alatt, a megyeszékhelyi Honvéd Nyugdíjas Klub szervezésében valósult meg.

A korlátozások nélküli együttlét örömét emelte ki köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester, aki egyben megköszönte a nyugdíjasoknak a járvány alatt tanúsított fegyelmezettséget.

Németh István, a Zalaegerszegi Honvéd Klub elnöke kiemelte: évről évre növekszik a csapatok létszáma, ami azt jelenti, hogy népszerű ez a program a szépkorúak körében. A versenyben helyi, illetve Lovásziból, Nagykanizsáról és Keszthelyről érkezett ötfős csapatok mérték össze ügyességüket – a sikernek együtt örülve, az ügyetlenségen pedig közösen bosszankodva.

Tóth Jánosnénak Nardai Zita zászlós segít a nyílvessző kilövésében Fotó: Jóna István

Ötödik éve rendezik meg az idősek hónapja keretében a 2016-ban elhunyt Boda László emléke előtt tisztelgő gyaloglótúrát a megyeszékhelyen. A városi idősügyi tanács egykori vezetőjéről elnevezett kirándulás a polgármesteri hivatal elől indul, s a megújult Vizslaparkon át az Alsóerdőre vezet. Tegnap a mintegy harminc résztvevő a Göcseji úti temetőben, Boda László sírjánál egy-egy szál virággal emlékezett a névadóra, majd az Alsóerdei úton át az Apáczai Művelődési Központba vitt az útjuk, ahol könnyített torna zárta le a programot.

Elhúzzuk a nótáját! címmel tegnap szépkorúakat köszöntöttek az alsójánkahegyi városrészben is, az ingyenes rendezvénynek és műsornak a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium régi tornaterme adott otthont. A programban operettek, magyar nóták hangzottak fel Debrei Zsuzsanna, Bot Gábor és Hertelendy Attila színművészek, illetve Mrakovics Emil magyarnóta-énekes előadásában, fellépett Szőke Sándor és népi zenekara is. Az ötletgazda Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője volt, aki meleg szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket, a város közösségének háláját fejezve ki munkájukért, tapasztalataikért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában