Frissen Zalából

2021.10.15. 19:00

A szélfúvástól védi a temetőt a héten ültetett nyírfasor Kerkabarabáson

A településfásítási programban harminc darab közönséges nyírt ültettek el a község temetőjében. A munkálatokat e héten végezték.

Gyuricza Ferenc

Paál István (balról), Nagy Gábor közmunkás és Kósa József a fasornál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Paál István polgármester lapunknak elmondta: a község önkormányzata azért csatlakozott az Agrárminisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat országfásítási programjához, mert megváltoztak a feltételek. Korábban csak belterületi fásításra lehetett pályázni, idén már külterületi temetőkbe is lehetett igényelni előnevelt fákat.

Paál István (balról), Nagy Gábor közmunkás és Kósa József a fasornál
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A helyi adottságok miatt nekünk éppen erre volt szükségünk – magyarázta Paál István. – A temető északi oldalát eddig semmi sem védte az időjárástól, néhány éve emiatt az orkánerejű szél több síremléket is ledöntött, több millió forintos kárt okozva. Ezért a megigényelt fákat jórészt erre az oldalra, a kerítés mellé ültettük ki, de jutott belőlük a nyugati oldalra is – magyarázta.

A polgármester azt is hozzátette, a fákat földlabdával együtt szállították ki a településre, az ültetést a Zalaerdő Zrt. szakmai felügyeletével, Kósa József kerületvezető erdész irányítása mellett végezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában