Frissen Zalából

2021.10.09. 14:00

40 millióból újult meg az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete Nagyrécsén

Több mint 40 millió forintból, uniós pályázati támogatással és önkormányzati pénzből újult meg az orvosi rendelő és a faluban működő védőnői szolgálat épületének energetikai rendszere.

Horváth-Balogh Attila

20211008, Nagyrécse, Korszerűsített orvosi rendelő és védőnői helyiség átadása Nagyrécsén. Képen: Laskai Béla polgármester Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

A fejlesztést tegnap adták át, az avatáson megjelenteket Laskai Béla polgármester köszöntötte, majd ismertette a beruházás paramétereit.

– Az energetikai korszerűsítésre a Széchenyi 2020 program keretében sikerült nyernünk több mint 40 millió forintnyi uniós forrást, illetve állami támogatást – kezdte a polgármester. – A fa homlokzati nyílászárókat korszerű hőszigetelt üvegezésű műanyag homlokzati nyílászárókra cseréltük. A meglévő orvosi rendelő és védőnői szolgálat akadálymentesítésére szintén sor került. A rendelő betegvárójához csatlakozó épületrészt elbontottuk, helyette új vizesblokkal bővült az épület. A fűtési rendszer is megújult: a parapetes gázkonvektorok helyett korszerű kondenzációs gázkazánnal kialakított központi fűtési rendszer működik már az épületben.

 

Laskai Béla hozzátette: a tetőzetet ugyancsak felújították, ezt a pályázat nem finanszírozta, ezért az önkormányzat 5 millió forintot tett hozzá az elnyert támogatáshoz.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő beszédében a kormány vidékközpontú politikájáról szólt és rámutatott: amennyiben jövőre folytathatják a munkát, megmarad ez az elkötelezettség is. A megújult épületet és a benne dolgozókat végezetül Somogyi Imre plébános áldotta meg. HBA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában