Frissen Zalából

2021.09.17. 09:00

Vezetnél Teslát? A zalaegerszegi GreenTech kiállításon megteheted

„Vezetnél Teslát? Megismerkednél az elektromos és hibrid autók világával? Mindezt díjmentesen? A zalaegerszegi GreenTech kiállításon megteheted ezt és még többet is” – olvasható a kétnapos program Facebook-oldalán.

Varga Lívia

20200925 Zalaegerszeg GreenTech konferencia és kiállítáás Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Fotó: Katona Tibor

Szeptember 23–24-én, jövő csütörtök–pénteken ismét megnyitja kapuit a ZalaZone Járműipari Tesztpálya: a két nap során számos előadás és mintegy 60 kiállító várja a szakmabeliek mellett a laikus érdeklődőket is.

Lehetőség lesz tesztvezetésre – a városban és a tesztpályán is, továbbá elektromos autóbuszok fedélzetéről bemutatják utóbbi létesítmény újdonságait. A program keretében szerveznek üzemlátogatásokat, egyebek mellett a búslakpusztai hulladékválogatóba. S a rendezvény fontos része a pályaorientációs program, a mintegy négyszáz 7–8. és 11–12. osztályos diáknak játékos foglalkozásokat, interaktív szakmai bemutatókat tartanak, versenyeket hirdetnek.

A konferencián két nap alatt több mint húsz előadást hallhat a nagyérdemű, szó esik például a hazai klímavédelmi kihívásokról, továbbá a megoldásokat jelentő kormányzati, önkormányzati, vállalati intézkedésekről. Pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a kormányzati innovációs és technológiai stratégia aktualitásairól beszél, Nagy István agrárminiszter pedig a hazai agrárium fenntarthatóságáról és versenyképességéről szól.

A program fővédnöke Áder János köztársasági elnök, a mottó is tőle származik: „Mindannyiunk felelőssége a teremtett világ megőrzése.”

A részvétel díjmentes, de regisztrálni kell a GreenTech weboldalán.

Megjelent Zalaegerszeg Megyei Jogú Város támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában