Frissen Zalából

2021.09.21. 11:00

Újra településszépítő közösségi programot szerveztek Szentmargitfalván

Vasárnap délelőtt a résztvevők a pihenőparkban cserjéket, míg a faluház környékére lombhullató fákat ültettek.

Gyuricza Ferenc

Molnár János és Maronics Mónika két gyerek, a sárga pólós Géczi Bence és Németh Nimród segítségével ültet cserjét

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A község polgármestere, Molnár János elmondta: a programot kettős céllal szervezték meg. Egyrészt szeretnék a lakókörnyezetüket komfortosabbá és élhetőbbé tenni, ugyanakkor közösségkovácsoló szándéka is volt a fa- és cserjeültetésnek.

– Én még emlékszem azokra az időkre, amikor a falvak lakosai összetartottak, közösen tevékenykedtek a környezetük szebbé tétele érdekében – magyarázta a polgármester. – Azt szeretnénk, ha Szentmargitfalva újra olyan település lenne, ahol a helyiek tudnak és akarnak is együtt dolgozni. Nagy örömünkre, erre a közösségi faültetésre is sokan eljöttek, így gyorsan haladtunk a munkával.

Molnár János és Maronics Mónika két gyerek, a sárga pólós Géczi Bence és Németh Nimród segítségével ültet cserjét
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Molnár János hozzátette: a pihenőpark melletti utcában két éve kezdték el a növénytelepítési programjukat, s már akkor hagyományteremtő szándék vezérelte őket. A pandémia miatt egy évet ugyan kihagytak, de idén folytatják a munkát. A faluközpont, a kultúrház környéke a térséghez illő lombhullató fákat kapott, míg a pihenőparkot cserjékkel látták el.

– Rengeteg a zöldterületünk, akár tíz éven keresztül is folytathatjuk a programot, akkor is lesz helye újabb fáknak vagy cserjéknek – folytatta az önkormányzati vezető, hozzátéve: a Magyar falu program mintegy tízmillió forintos támogatásának hála a közelmúltban egy nagyobb teljesítményű traktort tudtak vásárolni, ezt szintén önkormányzati zöldterületek gondozására hasznosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában