Frissen Zalából

2021.09.27. 07:00

Támogatásból és saját erőből is fejlesztenek Zajkon

Terménybetakarító hálaadó szentmisére került sor szombaton Zajkon, ahol az esemény keretében a település megújult Dísz terét, új falugondnoki buszát is átadták, illetve megáldták az Eucharisztikus Világkongresszus tiszteletére állított Mária-szobrot.

Horváth-Balogh Attila

Az új Mária-szobor és Grózner Tiborné, Aigner Géza, valamint Cseresnyés Péter

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Grózner Tiborné polgármester szerint az elmúlt időszak a fejlesztések jegyében telt Zajkon.

Az új Mária-szobor és Grózner Tiborné, Aigner Géza, valamint Cseresnyés Péter
Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

- Jól működik a Start munkaprogramunk, 20 fő foglalkoztatásával sok mindent meg tudunk csinálni, a Magyar Falu Programhoz benyújtott sikeres pályázatunknak köszönhetően pedig új, kényelmes falubuszt vásárolhattunk – bocsátotta előre a polgármester asszony. – Ezen kívül állami forrásból felújíthattuk a polgármesteri hivatalt, játszóteret építhetünk, felújíthattuk a kultúrházat, a belvízelvezető-rendszert. Mindezért köszönetet érdemelnek a pályázatíróink és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is, akit bármikor kereshetünk a kéréseinkkel.

A képviselő-testület a közelmúltban úgy döntött: mivel jelentős a hitélet és a Mária-kultusz a faluban, az Eucharisztikus Világkongresszus tiszteletére saját forrásból Mária-szobrot állítanak és rendezik annak környezetét, esztétikus faluközpontot alakítva ki. A szobrot Aigner Géza plébános, az új falubuszt Marton István atya, a falu szülötte áldta meg, Cseresnyés Péter pedig a helyi közösségek erejéről beszélt. A mise után a művelődési ház udvarán bemutatták a Máltai Szeretetszolgálat programja keretében megtermelt szép terményeket, illetve a belőlük készült termékeket, majd Aigner Géza megnyitotta a „Szentírások, Zajkhoz kötődő egyházi emlékek” című kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában