Frissen Zalából

2021.09.15. 13:00

Ötven év elteltével találkoztak Szentpéterúron

Ötven éve végeztek a község általános iskolájában azok az öregdiákok, akik nemrég újra találkoztak, és együtt emlékeztek tanáraikkal a boldog iskolaévekre.

Jóna István

Csoportkép az osztálytalálkozó résztvevőiről Fotó: Jóna István

A pandémia miatt félve álltak neki szervezni az osztálytalálkozót, de örömükre az egykori iskolatársak nagyon lelkesen fogadták a megkeresést, és várakozással telve készültek a találkozóra, mondta Pál Mária, aki kezébe vette a szervezői feladatokat.

- Sohasem volt még osztálytalálkozónk, ezért is felemelő érzés találkozni. Tizenketten jöttek el, de lényegesen többen voltunk az első osztályban.

Csoportkép az osztálytalálkozó résztvevőiről Fotó: Jóna István

A 60-as évek közepén sokan elköltöztek, így csak tizennyolcan végeztünk. Sajnos hárman elhunytak, két társunkat nem tudtuk megtalálni, egyvalaki pedig nem tudott eljönni – folytatta Pál Mária. Sok emlék köti Szentpéterúrhoz az egykori osztálytársakat, akik közül mindössze hárman élnek jelenleg is a faluban. Az osztálytalálkozóra Horváth Tibor osztályfőnök mellett három egykori tanár is elfogadta a meghívást.

A találkozás örömkönnyeket csalt az egykori társak szemébe, akik nagy lelkesedéssel emlékeztek vissza diákkorukra, és meséltek életükről. Virágot vittek a temetőbe, elhunyt társaik sírjára, majd beszélgettek a közösségi házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában