Frissen Zalából

2021.09.10. 07:00

Nemzetközi mezőnyt várnak a jövő hétvégére a gébárti ebszemlére

A kutyák szerelmeseit várják a jövő hétvégén az egerszegi Gébárti-tó partján a kempingbe. A Zala Megyei Kynológiai Egyesület másfél évtizedre visszatekintő, kétnapos rendezvényére nemzetközi mezőnyt várnak.

Arany Gábor

Az egyesület 2006 óta rendezi meg a kiállítást. Képünk a tavalyi szemlén készült

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Fotó: Katona Tibor

A versenyt az 1994-ban alakult Zala Megyei Kynológiai Egyesület 2006-ban rendezte meg először, s azóta nem volt év zalaegerszegi kutyakiállítás nélkül.

A civil szervezet elnöke, Orbán Sándor érdeklődésünkre elmondta, hogy a versenyzőket szombaton hét órától fogadják, és a 10 órakor tartandó megnyitó után kezdődnek a bírálatok. Ezeket 13.30-tól szombaton az agrárklub bemutatója követi, vasárnap ugyanebben az időben pedig agilitygyakorlatok kínálnak látványosságot, ezek a bemutatók előzik meg a díjak kiosztását. Mindkét nap a délutáni programon felvonulnak az aznapi győztesek, lesz best in show.

Az egyesület 2006 óta rendezi meg a kiállítást. Képünk a tavalyi szemlén készült
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archívum

A kiállításon a kor szerint hat csoportba, valamint a munka- és championosztályba benevezett négylábúakat tíz fajtacsoportba sorolják be a bírálathoz.

Orbán Sándor arról is beszélt, hogy a pedigrés ebek mellett a törzskönyv nélküli négylábúak is benevezhetők a helyszínen a megnyitó után a hobbi kategóriában. Rendeznek szépségversenyt a nem fajtatiszta kutyák számára is az egyéb kategóriában. Sőt annak sincs akadálya, hogy kutyát kedvelő, de otthonában tartani nem tudó ebbarát is részt vegyen a kiállításon. Az elmúlt években előfordult, hogy olyanok jelentkeztek, akik a menhelyre járnak ki rendszeresen kutyát sétáltatni, és elhozták, benevezték kedvencüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában