Frissen Zalából

2021.09.08. 17:00

Negyedszer rendezett bringatúrát a söjtöri önkormányzat

Szombaton több tucat kerékpáros részvételével zajlott le az önkormányzat 4. Nyárbúcsúztató Bringatúrája.

Varga Andor

A program résztvevői a zalatárnoki hegyen

Forrás: Önkormányzat, Söjtör

A település honlapjának beszámolója szerint a résztvevők között az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát.

A program résztvevői a zalatárnoki hegyen

A 30 kilométeres táv első megállója Tófejen, a haranglábnál volt, ahol a Söjtörön vállalkozást működtető Zsohár Hajnalka és férje, a helyi önkormányzati képviselő, Tóth Gábor kínálta frissítővel a túrázókat. Ezt követően Hencse-pusztán át Szentkozmadombjára vezetett az út, majd Zalatárnok következett, ahol a hegyen a helyi önkormányzat vendégszeretetét élvezhették a résztvevők: Soós Zsolt polgármester és Fitos Nikolett alpolgármester várta őket Jakab László képviselő portáján. Legközelebb a baki hegyen állt meg a menet, ahol a Balogh Elemér elnök vezette kistermelők baráti egyesülete fogadta a kerékpárosokat.

A túrát a söjtöri Öreghegyi Vendégházban a népdalkör egyesület tagjai által készített ebéd zárta. Külön köszönet jár a falu polgárőreinek az útvonal biztosításáért, illetve Buty­kó Béla falukarbantartónak a technikai segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában