Frissen Zalából

2021.09.02. 14:00

Multifunkcionális sportpályát avattak az újudvari óvodában

Szerdán avatták fel az új óvodai sportpályát, melynek kialakításához a Magyar falu program keretében nyert 30 millió forintos támogatást az önkormányzat.

Pásztor András

Jakab Sándor (balról), Cseresnyés Péter, Bene Csaba, Várhidi Péter és Magyar Ferenc, a kanizsai tankerület igazgatója

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Mint arra az ünnepségen Jakab Sándor polgármester emlékeztetett: volt olyan időszak a település életében, amikor az intézmények működtetéséhez hiteleket kellett felvennie az önkormányzatnak, és az így felgyülemlett adósság miatt nem lehetett igazán fejlesztéseket végrehajtani.

Jakab Sándor (balról), Cseresnyés Péter, Bene Csaba, Várhidi Péter és Magyar Ferenc, a kanizsai tankerület igazgatója
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Az elmúlt tíz évben nagyot fordult a helyzet, az uniós és kormányzati forrásoknak köszönhetően számos fejlesztés valósult meg Újudvaron – fogalmazott a polgármester, aki jelezte: az óvodai sportpálya átadását követően, az ősz folyamán elkezdődik a település belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerének felújítása, melyhez 124 millió forint áll rendelkezésre.

Ezt követően Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy az óvodai sportpályának köszönhetően a gyermekek egészséges életmódra való nevelése is könnyebbé válik, pláne úgy, hogy a településen élő Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya felajánlotta szakmai segítségét az óvodának.

– Az Orbán-kormány politikájának középpontjában a gyermekvállalás ösztönzése áll, s ennek is köszönhető az a vidékpolitika, amelynek következtében minden kistelepülésen sikerült jobb életkörülményeket biztosítani az elmúlt időszakban – ezt már Cseresnyés Péter or­szág­gyűlési képviselő mondta. Hozzátette: gratulál az újudvariaknak, hiszen olyan vezetőket választottak maguk közül, akik újabb és újabb fejlesztéseken törik a fejüket, sőt meg is valósítják őket.

Az ünnepi köszöntőket követően Arányi Zoltán plébános kérte a Jóisten áldását a sportpályára és a gyerekekre, majd az óvodások birtokba vehették a többfunkciós pályát, ahol focizni éppúgy lehet, mint kosárlabdázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában