Frissen Zalából

2021.09.13. 12:00

Lecsók versengtek Gutorföldén

Idén a nokedlis lecsó nyerte el leginkább a zsűri tetszését a településen hagyományos lecsófesztiválon, mely a helyieknek, környékbelieknek és a távolabbról érkező vendégeknek egyaránt jó szórakozást ígért.

Korosa Titanilla

Az idei lecsófesztivál győztes csapata a Windoor Design

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az önkormányzat szervezésében szüreti felvonulással indult az elmúlt hétvégén, szombaton a rendezvény az Aranyló Göcsej programsorozat részeként. A felvonulók feldíszített traktorokon járták be a települést, nótáztak, táncoltak, majd a szabadtéri színpadnál, a végállomáson műsort is adtak a helyi táncosok.

Az idei lecsófesztivál győztes csapata a Windoor Design
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Közben az Együtt Gutorföldéért Egyesület szervezésében javában tartott a lecsófesztivál, családok, baráti társaságok neveztek a főzőversenyre. A bográcsokban szalonnás, kolbászos, csirkemájas, tarhonyás, tejfölös, közel-keleti fűszerezésű, padlizsánnal gazdagított, zöldséges étkek rotyogtak, volt aki nyúl-, más csirkehússal vagy édesburgonyával tálalta.

Ez alkalommal is elkészült a falu lecsója, amiből vendégül látták a programra érkezőket. Idén a zsűri összesen 12 ételt kóstolt, a verseny fődíját a Windoor Design csapata nyerte el, ők nokedlit főztek a lecsóba, melynek végeredménye egy laktató egytálétel lett.

A rendezvényre látogatóknak első alkalommal kiegészítő programokkal is készült a szervező egyesület. A gyerekeket népi játszótér, óriáskifestő, a felnőtteket óriáscsocsó és rodeóbika várta, a zenéről pedig a megaTasi zenekar gondoskodott. A fesztiválon átadták továbbá az okleveleket a Magyarország legszebb konyhakertjei vetélkedőn részt vevő gazdáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában