Frissen Zalából

2021.09.23. 06:50

Kívül-belül megújult a Göcseji Múzeum 131 éves zalaegerszegi épülete

Bő fél évszázada, 1969-ben kapta meg a Göcseji Múzeum a Batthyány utcai épületet, amit 1974-re alakították át új funkciójához igazítva.

Arany Gábor

Megújult a Göcseji Múzeum 1890-ben, eredetileg takarékpénztári iroda és bérlakások céljára emelt épületének külseje

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A következő nagyobb beavatkozás eredményeként 1997-ban már irodákkal hasznosítva belakták a padlásteret is, az azóta eltelt évek azonban nem múltak el nyomtalanul.

Megújult a Göcseji Múzeum 1890-ben, eredetileg takarékpénztári iroda és bérlakások céljára emelt épületének külseje
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A mostani, 1,8 milliárd forintos költséggel lezajlott felújítás az épület egészét érintette pincétől padlásig, ezt mutatják be képeink. A tetőszerkezet gerendázatát megerősítették, kicserélték, akárcsak az összes nyílászárót. A gépészet és a belső terek is teljes modernizáción estek át, ezáltal új lehetőségek is nyíltak. Erre példa lehet az épület 1000 négyzetméteres pincerendszere, ahol a tervek szerint újabb állandó kiállításnak adnak otthont, itt Fischer György műveit tekinthetik majd meg a látogatók. Emellett klubhelyiség, előadóterem vagy akár szabadulószóba is helyet kaphat itt.

Megszépült az emeleti folyosó is
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A felújítás lényegében befejeződött, elkezdődött a visszaköltözés, a Göcseji Múzeum várhatóan jövő márciusban nyitja meg kapuit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában