Frissen Zalából

2021.09.09. 11:57

Jótékonysági horgászat lesz Keszthelyen

Covid-árvákat támogathatnak szombaton a pecások.

Péter B. Árpád

illusztráció / pixabay

Fotó: illusztráció / pixabay

Jótékonysági horgászat helyszíne lesz szombaton a mólótól a Helikon Hotelig tartó partszakasz. Aki elmegy, rászoruló gyerekeket támogathat a hobbijával és persze az adományával.

Az Országos Jótékonysági Horgászat elnevezésű rendezvényt a Leveleki Tóért Nonprofit Kft. hívta életre, a már évek óta megrendezett Országos Jótékonysági Vadászat mintájára. Múlt hétvégén a Maconkai-víztározó volt a helyszín, most szombaton Keszthelyen és Leveleken, egy hét múlva pedig a pilismaróti öbölben segíthetnek a pecások.

A szervezők 10 ezer forintos adományért cserébe 24 órás horgászati lehetőséget biztosítanak, a halak elvitele nélkül, továbbá a résztvevők ajándékot és egy kis elemózsiát is kapnak. Különösebb kikötés nincs, a résztvevők a partól bármilyen legális módszerrel horgászhatnak.

Az akcióval a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket segítő Regőczi István Alapítványt támogatja a Leveleki Tóért Nonprofit Kft., amely a befolyt összeget átutalja a civil szervezetnek.

A szervezők azt tervezik, jövőre már minden megyében lesz egy helyszíne az Országos Jótékonysági Horgászatnak.

Kiemelt képünk illusztráció / pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában