Frissen Zalából

2021.09.30. 17:30

Ilyen káprázatos ételek készültek a szakácsok zalaegerszegi mestervizsgáján

Finger-food finomságokkal és ötfogásos mestermenüsorral tettek gyakorlati vizsgát a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakácsmesterképzésében részt vevők.

Jóna István

A szakácsmesterképzés résztvevői: Németh Péter, Horváth Margit, Holli László, Dukai László, Gumhert László felkészítő séf, Ihász Gábor és Vankó Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A kamara jóvoltából idén is lehetőség nyílt 80 százalékos támogatással részt venni mesterképzésekben, melyek indulása a járványhelyzet miatt későbbre tolódott.

A szakácsmesterképzés résztvevői: Németh Péter, Horváth Margit, Holli László, Dukai László, Gumhert László felkészítő séf, Ihász Gábor és Vankó Attila
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Két szakmában sikerült a programot megvalósítani: szakácsok és autószerelők szerezhették meg a mesterlevelet. A képzések 3-4 hónapig tartottak, szakmánként eltérően. Vállalkozásvezetést, pedagógiát tanultak a résztvevők, s volt szakmai, gyakorlati felkészítés – tájékoztatott Bangó-Rodek Viktória, a kamara stratégiai koordinátora.

Citromfüves polenta céklalében marinált fogassal
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A mesterlevél megszerzésére jelentkező hat szakácsnak megújult képzési és kimeneti követelményeket kellett teljesítenie, igazodva az elmúlt évek szakképzési változásaihoz. A szakácsok a gyakorlati vizsgát a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikuma vendéglátó oktatási kabinetében tették le. Hétfőn hidegtálas, úgynevezett finger-food ételsort kellett elkészíteniük, szerdán pedig az ötfogásos mestermenüsort.

Fehérborban párolt körte, liofilizált nyúlgerinc
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az elkészült ételeket a szakmai bírálók, valamint a családtagok és barátok mellett meghívott vendégek: Vigh László országgyűlési képviselő, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja és Pusztai Zsuzsanna, a Báthory István Technikum intézményvezetője is megkós­tolta.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/finger-food-finomsagok-keszultek-a-zalaegerszegi-szakacs-mestervizsga-elso-napjan-5630534/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában