Frissen Zalából

2021.09.23. 07:00

Hévíz öt szállodája várja a pácienseket a Post Covid Care programban

A város öt szállodájában érhető el a komplex egészségügyi, immunerősítő program, mely a koronavírus-fertőzésen átesettek fennmaradó panaszait gyógyítja, enyhíti – hangzott el a NaturMed Hotel Carbonában tartott sajtótájékoztatón.

Keszey Ágnes

Papp Gábor, dr. Moll Veronika, Müller-Pápai Zsuzsanna és Pálffy Tamás beszélt a Post Covid Care programról

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Fáradékonyság, nehézlégzés, mellkasi fájdalom vagy szívdobogás, izomgyengeség- és/vagy fájdalom, koncentrációs zavarok, fejfájás, álmatlanság, rémálmok, memóriaproblémák, szaglás- vagy ízérzésvesztés, hallószervi tünetek. Mindezek a problémák a koronavírus-fertőzésből való gyógyulás után még sokáig fennmaradhatnak. Enyhítésükre személyre szabott kezeléssel várja a pácienseket Hévíz öt szállodája a Post Covid Care programban. Ebben nagy szerepet kapnak a tradicionális hévízi kezelések és a tó gyógyító ereje is.

Papp Gábor, dr. Moll Veronika, Müller-Pápai Zsuzsanna és Pálffy Tamás beszélt a Post Covid Care programról
Fotó: Zalai Hírlap

A Post Covid Care program sajtótájékoztatóján Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: nem koronavírusos betegeknek, hanem a fertőzésből már felgyógyultaknak, de poszt-covidos tünetekkel küzdőknek dolgozták ki helyi egészségügyi szakemberek a programot. A kezeléseket ambuláns módon is biztosítják, azaz más szálláshelyek vendégei számára is elérhetők.

– A program újabb bizonyíték, hogy a hévízi egészségügyi és turisztikai szakemberek milyen hatékonyan tudnak együttműködni. Erre az összefogásra nagyon büszkék vagyunk – emelte ki Papp Gábor.

A Post Covid Care páciensei online kérdőíves állapotfelmérésen, majd szakorvosi konzultációkon vesznek részt. Szükségesek labor- és diagnosztikai vizsgálatok, de ezek négy hétnél nem régebbi leletekkel is kiválthatók. A terápia végén online kérdőívvel mérik fel a páciens egészségi állapotát. A terápia javasolt időtartama minimum egy, optimális esetben két-három hét.

– Beletartozik a gyógyfürdőn a hidroterápia, illetve a hideg, meleg és az elektromos kezelés – részletezte dr. Moll Veronika reumatológus-fizio­terápiás szakorvos, a Hotel Európa Fit orvosigazgatója. – Masszázs és mozgásterápia mellett a légzési panaszokra sókamrát vagy inhalációt, oxigénes kezelést, szívpanaszokra szén-dioxid-fürdőt biztosítunk. A kúra kiegészül pszichológia támogatással is.

A sajtótájékoztatón Müller-Pápai Zsuzsanna, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója és Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a program turisztikai jelentőségéről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában