Frissen Zalából

2021.09.06. 17:30

Guinness-rekord született Lendván

A világ legnagyobb bográcsát, azaz muravidéki egytálételét készítették el az elmúlt hét végén a határon túli magyar városban. A Lendvai Szüret programjának részeként egy hatalmas, erre a célra kialakított edényben pontosan 1801 kilogrammnyi ételt főztek.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A különleges akció egyben világrekord- kísérlet is volt, a város ezzel a kezdeményezéssel a Guinness-rekordok Könyvébe kívánt bekerülni. Magyar János polgármester elmondta: 1500 kilogrammnyi étel elkészítése volt a cél, ami mintegy háromezer adag bográcsot jelent, ám nemcsak teljesíteni sikerült mindezt, hanem jócskán túl is szárnyalták.

Horváth József mesterszakács Fotó: Gyuricza Ferenc

- Egy jó bográcshoz háromféle hús kell, sorrendben marha, vad és sertés – magyarázta Horváth József mesterszakács, a világrekord-kísérletre vállalkozó lendvai csapat vezetője. – Vadhús lehet akár többféle is, mi most 160 kilogrammnyi őzet használtunk. Emellett vörös- és fokhagyma, burgonya, só, bors, babérlevél, valamint fehér- és vörösbor kell hozzá.

A lendvai csapat már péntek este hozzákezdett az étel elkészítéséhez. A bogrács 15 órán keresztül főtt, a munkát a Guinness-bizottság hitelesítői követték mindvégig figyelemmel, akik dokumentálták, kamerákkal rögzítették is a folyamatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában