Frissen Zalából

2021.09.14. 08:00

Eszközöket is vásároltak két zalai iskolának

A szexuális devianciákról és a sajátos nevelési igényű gyerekekről is szó esett hétfőn a Zöldmező Utcai EGYMI Nyújtsd a kezed! címet viselő szakmai napján.

Péter B. Árpád

Biró Patrik és a szakmai nap résztvevőinek egy csoportja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Az intézmény ­munkatársain túl a térség pedagógusai is részt vettek a ­konferencián, amelyen előadást tartott Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal megbízott igazgatója is. A szakember egyebek mellett a pedagógusminősítésről és a tanfelügyeleti eljárásról adott tájékoztatást.

Biró Patrik és a szakmai nap résztvevőinek egy csoportja
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Biró Patrik, a Nagykanizsai Tankerületi Központ szakmai vezetője elmondta, ez a program annak a most záruló, 90 millió forintos támogatást biztosító Emmi-pályázatnak a része, amelyből a kanizsai Szivárvány és a keszthelyi Zöldmező Utcai EGYMI számára például ­infokommunikációs, játszó­téri és fejlesztőeszközöket vásároltak, a pedagógusoknak képzési lehetőségeket biztosítottak, s készültek oktatási segédanyagok is.

Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, az uniós projektek révén az elmúlt években korszerűsítették, akadálymentesítették a keszthelyi intézményt, és már megkezdődött további beruházások előkészítése is, a tervek szerint például bővítenék az iskolát, mert a szolgáltatásaira egyre nagyobb igény van.

Nagy Bálint polgármester pedig azt ígérte, Keszthely, ahogyan eddig, úgy a jövőben is erejéhez mérten támogatja majd a Zöldmező Utcai EGYMI-t, amely nagyon fontos munkát végez a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában