Frissen Zalából

2021.09.23. 18:27

Bringaparkot avattak Zalaegerszegen

Nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas kerékpáros pályarendszert adtak át csütörtökön az Alsóerdő északi szélén.

Arany Gábor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Szabó Zoltán, a pálya kiépítését kezdeményező Zöld Irány Egyesület vezetője, aki egyben a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület utánpótlás csapatának edzője érdeklődésünkre elmondta, hogy az 5000 négyzetméteres, kerékpárúton a gyerekek által is biztonságosan megközelíthető bringaparkban minden kerékpáros szakág megtalálja az edzés lehetőségét. Szavaiból kitűnt, az egyesület 2017 óta rendez a Restart Fesztivál részeként az Alsóerdőn nemzetközi olimpiai kvalifikációs, illetve világranglista pontgyűjtő versenyeket. A jövőben a most átadott bringaparkot is bekapcsolják a verseny nyomvonalába. Az önkormányzat területén az EMMI és a Magyar Kerékpáros Szövetség 10 millió forintos támogatásával, valamint a kerékpáros közösség összefogásával és a Zalaerdő közreműködésével építették meg.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az egyesület 40 utánpótlás korú (5-16 éves) versenyzőjéből 29 rendelkezik nemzetközi licensszel, és a hazai élvonalat képviselik, amit jelez, hogy az elmúlt öt évben 22 magyar bajnoki címet szereztek, öten az XCO cross-country olimpiai szakágban az utánpótlás válogatott tagjai.

Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott az egyesületnek a kezdeményezéséért és a pálya megépítéséért. Mint kiemelte, a bringapark szervesen illeszkedik a közelben épülő sport- és élményparkhoz. Szólt arról is, hogy folytatásként az Alsóerdő területén túra- és kerékpáros útvonalakat jelölnek ki, ezzel megteremtve nemzetközi versenyek helyszínét.

Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: minden beruházás, ami sportolást, a mozgást szolgálja, az egészségünket védi, tehát minél többet költünk erre, annál kevesebbet kell orvosságra fordítani.

Az átadást követően az egyesület versenyzői tartottak látványos bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában