Frissen Zalából

2021.09.23. 11:00

Befejeződött az egyedutai temető térkövezése Letenyén

Farkas Szilárd polgármester a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: régi probléma a temetők könnyebb bejárhatóságát biztosító járdák állapota, ennek kapcsán vetette fel Gyergyák Tibor önkormányzati képviselő, hogy az önkormányzat gyártásában készülő térkövekkel végezzék el az érintett szakaszok burkolását.

Horváth-Balogh Attila

Gyergyák Tibor önkormányzati képviselő (jobbról) és kollégái munkában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az egyedutai városrész sírkertjében eddig murvás felületen közlekedhettek a szeretteikhez kilátogatók, amit most 360 négyzetméternyi térkőburkolat váltott. A járdaszakasz szegélyezését 260 szegélykő beépítésével végezték el.

Gyergyák Tibor önkormányzati képviselő (jobbról) és kollégái munkában
Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

– A térköveket az önkormányzat saját betonüzemében állítottuk elő a közfoglalkoztatási program keretében, s nyilván az egyedutai temető járdájának átépítése már eleve szerepelt a közfoglalkoztatásra benyújtott pályázatunkban – hallottuk Farkas Szilárdtól. – A munkálatokban közfoglalkoztatottak, helyi vállalkozók, az önkormányzati tulajdonú ÉKKÖV Kft. dolgozói és önkormányzati képviselők is részt vettek.

A polgármester jelezte: céljaik között szerepel, hogy a Bajcsy utcai, 1-es számú köztemető járdája is ilyen módon újuljon meg. Remélik, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk és még az idén el tudják végezni a munkát. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a térkőgyártáshoz és a felújítási munkálatokhoz a kormány minden szükséges forrást biztosít, az egyes beavatkozások kapcsán pedig jelentős társadalmi összefogás is megmutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában