Frissen Zalából

2021.09.16. 12:00

Az új civil közösség kéthetente tervez programokat Hévízen

Megalakult a Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága (HSzVT), amely aktivizálni szeretné a település időseit, és kéthetente tervez programokat.

Péter B. Árpád

Soborné Mosolygó Liám, Papp Gábor és Bondorné Ica

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Az első összejövetelt a Városháza dísztermében tartották, amely előtt a két társelnök, Soborné Mosolygó Liám és Bondorné Ica lapunknak elmondta: teret szeretnének teremteni a hévízi szépkorúaknak, hogy rendszeresen találkozzanak, és olyan témákról halljanak, amelyek a testi-lelki egészségüket szolgálják, az immunrendszerüket erősítik – mert erre most nagy szükség van.

A Hévízi Szépkorúak Vidám Társasága kéthetente például egészségügyi, sport-, kulturális, szabadidős és táncrendezvényeket tervez, a programot pedig a tagság, az érdeklődők is alakíthatják, hiszen a szervezet nyitott minden ötletre.

Soborné Mosolygó Liám, Papp Gábor és Bondorné Ica
Fotó: Péter B. Árpád

Soborné Mosolygó Liám és Bondorné Ica arról is beszélt, a HSzVT alkalmaira rendszeresen meghívnak majd előadókat, vendégeket, de lesznek olyan napok is, amikor kártyáznak, közösen énekelnek, s rendre megünneplik majd a név- és születésnapokat. Ezen túlmenően azt tervezik, hogy felveszik a kapcsolatot a zalai nyugdíjasklubokkal, hogy közös programokat is szervezzenek, együttműködjenek, szorosra fűzzék a kapcsolatokat megyén belül.

Az első találkozón a Tiszta Forrás Dalkör lepte meg a szépkorúakat egy dalcsokorral, majd Kiss Erzsébet testnevelő-újságíró, „sportmisszionárius” beszélt – könyve alapján – a testi-lelki egészség megteremtésének lehetőségeiről.

A résztvevőket Papp Gábor polgármester köszöntötte, leszögezve, hogy örömmel fogadta a kezdeményezést, és az önkormányzat minden tőle telhető segítséget megad majd a vidám társaság működéséhez, például biztosítja a dísztermet a találkozók helyszínéül. Kiemelte: szükség van jól működő közösségekre, és a szépkorúak esetében talán még inkább fontos, hogy kimozdulhassanak, kikapcsolódjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában