Frissen Zalából

2021.09.16. 11:00

Áthelyezték a keszthelyi Fehér ember-szobrot

A Várkertből a Fő térre került a Fehér ember-szobor. Az ikonikus emlékmű áthelyezésével jóval a tervezett határidő előtt végeztek a kivitelezők.

Péter B. Árpád

Sokak vágya teljesült. Manninger Jenő és Nagy Bálint az áthelyezett Fehér ember-szobor előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, korábban sokan megkeresték, hogy találjanak méltó helyet a Fehér ember-szobornak, amire annak idején ígéretet is tett, és most a város közössége örömmel fogadja, hogy új, központi helyre került a keszthelyi identitáshoz hozzátartozó emlékmű.

Sokak vágya teljesült. Manninger Jenő és Nagy Bálint az áthelyezett Fehér ember-szobor előtt
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Nagy Bálint polgármester emlékeztetett, a közelmúltban erről is kikérték a helyiek véleményét, akik arra is javaslatot tehettek, hol állítsák újra a szobrot, amely az 1956-os hősök emlékét őrzi. Így került Orr Lajos alkotása a Várkertből a Fő térre, a templom előtti területre.

A hivatalos átadást október 23-ára tervezik, de a kivitelező jóval a szerződéses határidő előtt felújította és áthelyezte a Fehér ember-szobrot, és már a tereprendezéssel is végzett.

– Bízom abban, hogy mostantól még inkább szerves része lehet a mementó megemlékezéseinknek – fogalmazott Nagy Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában