Frissen Zalából

2021.09.08. 07:00

A Tájházak útja projekt keretében tartottak előadásokat Lentiben

Kedden a Tájházak útja, szlovén–magyar határon átnyúló program keretében a sajtó képviselői számára szerveztek study tourt, ahol a résztvevők a projekt egyes helyszíneire látogattak el. A nap zárásaként a Thermal Hotel Balance szállodában elő­adások során ismerhették meg a kifejlesztett szolgáltatáscsomagokat.

Korosa Titanilla

A study tour résztvevői Lentiben a Thermal Hotel Balance szálloda előtt

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Zalaegerszegről indulva Hegyhátszentpéterre, a szlovén Petrovciba, majd Lentibe vezetett a túrához csatlakozók útja, ahol konferencián tájékoztattak a partnerek a program jelenlegi állásáról.

Szeder-Kummer Mária, a projektpartner Zalai Falvakért Egyesület elnöke elmondta, hogy a Tájházak útja kezdeményezésben magyar oldalról a kehidakustányi Tájház és Hagyományőrző Mariska udvar, a Mesés Hetés Zöldút, illetve a lenti Thermal Hotel Balance és a Kehida Termál Hotel vesz részt a Vas megyei és szlovén partnerek mellett. A program célja, hogy a tájházak, tájértékeket bemutató helyek és a szállodák egymásra találjanak és a helyi közösségek felkészítésével olyan komplex termékek jöjjenek létre, melyek a szállodák kínálatában is megjelenhetnek.

A study tour résztvevői Lentiben a Thermal Hotel Balance szálloda előtt
Fotó: Zalai Hírlap / Archívum

Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője a helyi és térségbeli turizmus helyzetéről és a lehetőségekről szólt. Elmondta, hogy a három ország határán fekvő aprófalvas zalai térségben az élmények csak arra várnak, hogy felfedezzék őket. A természeti környezet alkalmas arra, hogy gyalogos- vagy kerékpárostúrák során felfedezzék, rendelkezésre áll Lentiben a gyógy-élményfürdő, strandfürdő, energiapark, széles gasztronómiai kínálat és az ország leghosszabb erdei kisvasútvonala is innen indul. Mindezeket beépítik a hotel kínálatába.

A továbbiakban Bedő Andrea, a Mesés Hetés Zöld­út projektvezetője beszélt a Tájházak útja programban idén nyáron Hetésben lezajlott eseményekről. Az első rendezvény a Fumu fesztivál volt Zalaszombatfán, tartottak Kerek Perec Napot Gáborjánházán és Hetés Fesztivált Bödeházán. Elhangzott, hogy a programokon megismert kínálathoz hozzátartozik a hetési szőttes, illetve a hetési mintakinccsel ellátott mézeskalács is, de a helyi termelőket, kézműveseket is igyekeztek bemutatni, illetve zenés műsorral színesíteni a rendezvényeket. Ezen programok szintén megjelentek a termálhotel kínálatában. A további együttműködésről szólva hozzátette, hogy Hetés értékes kulturális elemekkel rendelkezik, a kulturális turizmus vonzó az emberek számára, amit alátámaszt a Hetés Fesztiválra látogatók magas száma.

Végezetül Szendi Kata, a Vas Megyei Turizmus Szövetség alelnöke a tájházakként kialakított fél-, egy-, illetve többnapos szolgáltatáscsomagokat mutatta be, melyeket a hotelek be tudnak építeni saját repertoárjukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában