Frissen Zalából

2021.09.16. 06:50

A nagykanizsai évnyitón 108 hallgatót fogadtak egyetemi polgárrá

A Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központjának tanévnyitó ünnepségét szerdán tartották az intézmény Zrínyi utcai épületében. Az idén 108 hallgató nyert felvételt.

Benedek Bálint

Az idén több, a munkaerő-piacon is népszerű szakra 108 hallgató nyert felvételt, akik számára egy új fejezet kezdődött azzal, hogy az egyetem polgárai lettek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A tanévnyitó ünnepség elnökségének bevonulását követően dr. Molnárné dr. Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte az elsősöket. Hangsúlyozta: a hallgatók olyan egyetem polgárai lettek, melynek oktatói sok energiát fektetnek abba, hogy a legkorszerűbb ismereteket adják át.

– Nagykanizsán olyan szakokon tanulhatnak, amelyek a legnépszerűbbek az egyetemünkön, és a munkaerőpiacon is vonzóak – folytatta. – Ráadásul új szemlélettel folyik a képzés, az oktatók a körforgásos gazdaságra fókuszálnak.

Az idén több, a munkaerő-piacon is népszerű szakra 108 hallgató nyert felvételt, akik számára egy új fejezet kezdődött azzal, hogy az egyetem polgárai lettek
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Balogh László polgármester az egyetemi éveket Odüsszeusz utazásához hasonlította, vagyis: a világ hasznos, csábító és sokszor félelmetes, kanyarokkal és konfliktusokkal teli tanulságai közepette önmagunk megismerése válik a legfontosabbá.

A díjak átadása következett. Az egyetem duális partnere, a Hotel Karos Spa vezetősége minden évben Nívó-díjjal jutalmazza a legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt elért harmadéves turizmus-vendéglátás alapszakos hallgatót, az idén Márton Katát. A Pannon Egyetem szenátusának döntése alapján Pro Universitate Pannonica Kisezüst emlékérem kitüntetésben részesült Gerencsérné dr. Berta Renáta, aki tudományos munkatárs­ként rendkívüli erőfeszítéseket tesz az egyetemen és a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központban folyó magas színvonalú oktatás és kutatás működtetéséért.

Az egyetem vezetői a díjazottal, balról dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, Gerencsérné dr. Berta Renáta és dr. Molnárné dr. Barna Katalin
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Beszédében dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, az egyetemi központ főigazgatója az elsőéves hallgatók figyelmét arra hívta fel: a jó munkavállaló nem attól lesz igazán értékes, hogy képes a különböző szakmai kihívásoknak megfelelni, hanem az elhivatottságtól, az elszánt odaadástól.

A ceremóniát az elsőévesek eskütétele zárta. A rektorhelyettes és a főigazgató kézfogással is egyetemi polgárrá fogadta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában