Frissen Zalából

2021.09.15. 17:30

A kórházat támogatták az AquaCityben tartott jótékonysági főzésből befolyt összeggel

Az Aqua- Cityben tartott jótékonysági főzésből befolyt több mint 11,4 millió forintot sajtótájékoztató keretében adták át a szervezők a Zala Megyei Szent Rafael Kórház képviselőinek a városházán.

Jóna István

Bali József, Vigh László, dr. Gasztonyi Beáta, Balaicz Zoltán és Bánhegyi Péter Fotó: Pezzetta Umberto

Az adományt ezúttal nem orvosi műszerekre, hanem kizárólag a betegek komfortérzetének javítására fordítják. Az AquaCity 2002-es megnyitása óta az önkormányzat rendszeresen szervezett a létesítménybe jótékonysági akciókat. Tavaly a pandémia miatt elmaradt a jótékonysági nap, de idén rengetegen látogattak ki, és segítették belépőjükkel vagy adományaikkal a célt.

Sikeres volt az idei jótékonysági főzőverseny, hiszen rengetegen vettek rész az eseményen, hangzott el a városházi sajtótájékoztatón. A járványhelyzet alatt a kórház dolgozói heroikus küzdelmet folytattak, és a főzőversenyen megjelenő polgárok, főzőcsapatok tagjai igyekeztek valamit visszaadni, meghálálni azzal, hogy jó ételeket főztek, és sok adományt gyűjtöttek – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Bali József, Vigh László, dr. Gasztonyi Beáta, Balaicz Zoltán és Bánhegyi Péter Fotó: Pezzetta Umberto

Hozzátette: ez volt az első alkalom, amikor nem határozták meg előre a konkrét célt, hanem a kórházra bízták, hogy mire költi a felajánlást. Vigh László országgyűlési képviselő országosan is példaértékűnek nevezte a zalaegerszegi emberek összefogását. Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója úgy fogalmazott, hogy a járványhelyzet okozta küzdelmes hónapok után pozitív visszaigazolás volt számukra, hogy az emberek támogatják a kórházat.

Elmondta, hogy az adományból televíziókat vásárolnak az osztályoknak. Az Ispita Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bali József megköszönte a felajánlást, míg Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője a hivatal kabinetcsapatának köszönte meg az együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában