Frissen Zalából

2021.08.02. 14:00

Zalai kötődéseiről is beszélt Csesztreg új plébánosa

Az önkormányzat részéről Bedő Róbert polgármester, az egyházközségi képviselő-testület nevében Illés Ferenc elnök köszöntötte első Csesztregen megtartott szentmiséjén Molnár Árpádot, a település új plébánosát.

Gyuricza Ferenc

Molnár Árpád első szentmiséjén a csesztregi templomban Fotó: GYuricza Ferenc

Az ózdi születésű Molnár Árpád dr. Székely János szombathelyi megyés püspök rendelkezése alapján került augusztus elsejével Csesztregre, előtte 14 éven át szombathelyi kórházlelkészként gondozta a híveket. Bemutatkozása során elmondta: papi szolgálata első négy éve Zalához kötődik, de ettől függetlenül is többször járt a térségben.

Molnár Árpád első szentmiséjén a csesztregi templomban Fotó: Gyuricza Ferenc

Még papnövendékként jelen lehetett Laki László néhai kerkakutasi plébános Csesztregen tartott újmiséjén, majd több hónapon keresztül Reszneken látott el helyettesítő szolgálatot, ennek során a ma már a csesztregi plébániához tartozó Szentgyörgyvölgyön és Nemesnépen is többször misézett.

A Szent Móric-templomban megtartott szentmise prédikációjában az új csesztregi plébános többek között arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy „reménységből élünk”, az örök életbe vetett reménység hitében, de ez a reménység máskor is megfogalmazódik bennünk, például, amikor fiatal hívek szentmiseszándékot fogalmaznak meg annak érdekében, hogy hűséges hitvestársra találjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában