Frissen Zalából

2021.08.02. 17:30

Remek programokat kínált a Szántói Nyári Vigasságok

Játszóteret avattak, versengve főztek és parasztolimpiát is rendeztek a hétvégén a településen.

Péter B. Árpád

A települési gulyáságyúnál Dézsi Attila polgármester ellenőrizte, rendben készülnek-e a finom falatok Fotó: Péter B. Árpád

A Szántói Nyári Vigasságok nyitóprogramja az Ádám utcai játszótér avatása volt, amelyet a Balaton Fejlesztési Tanácstól elnyert mintegy 5 millió forintból, illetve további 2 milliós önkormányzati önerőből alakítottak ki.

Az új zalaszántói játszótér középpontjában egy vár áll, a számos játékelem mellett bográcsozóhelyet, kerékpártárolót, esőbeállót alakítottak ki, és mint Dézsi Attila polgármester elmondta, a beruházás folytatódik: kerítést és felnőttfitneszparkot is terveznek.

A települési gulyáságyúnál Dézsi Attila polgármester ellenőrizte, rendben készülnek-e a finom falatok Fotó: Péter B. Árpád

- A pandémiás korszak után szeretnénk ismét összehozni az embereket – szögezte le a háromnapos program kapcsán Dézsi Attila, jelezve: számos tervük van még az év hátralévő részére, ha a járványügyi szabályok engedik, lovas- és almanapokat is rendeznek. A Szántói Nyári Vigasságok szombati főzőversenyén a helyi nyugdíjasklub szarvaspörköltet készített, és bár a receptet a tagok titkosították, annyit elárultak, hogy a hagymán, a szalonnán, a paradicsomon és a piros paprikán kívül gombát és borókabogyót is tesznek bele.

A parasztolimpia pedig nem a fizikai erőt igényelte, inkább „a gondolkodást és az egymás iránti bizalmat”, hangsúlyozta Hegedűs Ágoston, a szervező Három Hegy Egyesület tagja. A jókedv közepette volt talicskatolás, csizmadobás, zsákban futás és a klasszikus „tökölő” is, ami egy vidám, lyukba illesztős feladat. A siker nem maradt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában