Frissen Zalából

2021.08.26. 17:30

Paksa Tibor felajánlotta gyűjteményét Lenti önkormányzatának

A város javára ajánlotta fel több száz fotóból álló gyűjteményét Paksa Tibor gyógypedagógus.

Korosa Titanilla

Drávecz Gyula, Horváth László, Paksa Tiborné és Paksa Tibor a sportszertárban lévő képek előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Paksa Tibor elmondta, hogy feleségével Paksa Tibornéval közösen határozták el sok évvel ezelőtt, hogy az iskolájukba – ma Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – járó gyerekeknek igyekeznek felejthetetlen élményeket szerezni. Az évek során számos kirándulást szerveztek, főként sporteseményekre látogattak el, melyeken világsztár sportolókkal találkoztak, a magyar mellett olasz, portugál, angol, német válogatott futballistákkal, nyolc aranylabdás játékossal, például a legendás, brazil Zicoval. Öt alkalommal jártak a Ferencváros budapesti központjában, bekerültek az FTC centenáriumi évkönyvébe, illetve négyszer látogattak el a Hungaroringre Forma-1-es futamra. A találkozásokat minden alkalommal fotókon örökítették meg, így több száz kép készült el az évek során. Ezek egy része jelenleg még az iskolában látható, ám mivel Paksa Tibor hamarosan nyugállományba vonul, ezeket a képeket, illetve a teljes fotógyűjteményt felajánlotta a város önkormányzatának.

Drávecz Gyula, Horváth László, Paksa Tiborné és Paksa Tibor a sportszertárban lévő képek előtt
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Horváth László polgármester köszönetet mondott Paksa Tibornak és feleségének a nevelési munkáért és a felajánlásért egyaránt. A gyűjtemény képeit digitalizálják és a város honlapján mindenki számára elérhető teszik. Drávecz Gyula alpolgármester szintén köszönetet mondott, kiemelve, hogy a pedagógiai munka mellett a kirándulások megszervezése figyelemre méltó önzetlen tevékenység volt a gyógypedagógus házaspár részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában