rászoruló egerszegi hallgatóknak

2021.08.23. 13:00

Megpályázható pécsi kollégiumi férőhelyek

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 35/2021. (VI. 21.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: rendelet) alapján pályázatot ír ki a pécsi felsőoktatási intézményekben tanuló rászoruló zalaegerszegi hallgatók számára biztosított 10 pécsi kollégiumi férőhely elnyerésére.

ZH

A férő­helyekre csak olyan hallgatók pályázhatnak, akik az egyetemhez is nyújtottak be kollégiumi felvételi kérelmet. A kollégiumi férőhelyek kizárólag pályázat útján nyerhetők el, a pályázatokat a humán­igazgatási bizottsághoz kell benyújtani, a ZMJV Polgármesteri Hivatala humán­igazgatási osztályára címezve.

A pályázat benyújtásának feltételei: pályázó a) zalaegerszegi lakóhellyel rendelkezik, b) tanulmányait valamely államilag elismert pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatán végzi, c) az első diploma megszerzése érdekében főiskolai vagy egyetemi szintű alapképzésben, illetve BSc/BA vagy MSc/MA képzésben vesz részt, vagy a képzésre felvételt nyert és halasztással nem élt, d) jogosult a kollégiumi férőhely iránti kérelem benyújtására, de kérelmét helyhiány miatt elutasították. Az a pályázat, amelyet nem a rendelet szerinti adatlapon, formában, csatolmányokkal és határidőre nyújtanak be, érdemi elbírálás nélkül elutasításra kerül.

A PTE EHÖK által elutasított zalaegerszegi felsőéves hallgatóknak és a leendő első­éveseknek is szabályosan felszerelt pályázatot kell benyújtaniuk a közzétett „Pécsi kollégiumi férőhelyek” pályázati kiírásban szereplő határ­időre Zalaegerszeg MJ Város Önkormányzata Közgyűlésének humánigazgatási bizottságához. A pályázat benyújtható abban az esetben is határidőig, ha a pályázó a pécsi kollégium elutasító határozatát a pályázati kiírásban megjelölt határidőig nem kapja kézhez. Ebben az esetben hiánypótlásra van lehetőség. A pályázat elbírálásának feltétele:

A pályázó az elbírálást megelőző félévben minimum 3,00 számtani átlagú tanulmányi eredményt ért el. Amennyiben a pályázó a pályázat benyújtásának évében tanulmányait még nem kezdte meg, pályázatában a felsőoktatási intézménybe történő felvételt hitelt érdemlően bizonyítania kell, ebben az esetben a pályázat elbírálásának feltétele, hogy a pályázó érettségi vizsgaeredménye elérje a 4,00 számtani átlagot. A pályázat elnyerésének feltétele: a pályázó körülményei, így különösen a jövedelmi viszonyok, testvérek száma, szülők foglalkoztatása, kiemelkedő tanulmányi és sporteredmény, kulturális tevékenység, közösségi munka a kollégiumi ellátást indokolttá teszik.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. augusztus 25.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a postai úton benyújtott pályázatok beérkezési határideje is 2021. augusztus 25-e, ezt a pályázatok feladásánál, kérjük, szíveskedjenek figyelembe venni.

A benyújtott pályázatokat Zalaegerszeg MJ Város Önkormányzata Közgyűlésének humánigazgatási bizottsága bírálja el. A bizottság a pályázatokat 2021. augusztus 31-ig bírálja el, döntéséről határozatban értesíti a pályázókat.

A pályázathoz csatolni kell a rendelet 1. mellékletében szereplő adatlapot, valamint az abban meghatározott igazolásokat az alábbiak szerint: a) a felsőoktatási intézmény kollégiumi felvételt helyhiány miatt elutasító döntését, b) felsőbb évesek esetén a hallgatói jogviszonyról szóló eredeti igazolást, valamint a tanulmányi átlagot igazoló leckekönyv felsőoktatási intézmény által hitelesített másolatát, c) elsőévesek esetén a felsőoktatási intézménybe történt felvételről szóló eredeti igazolás, valamint az érettségi vizsgabizonyítvány másolatát, d) jövedelemigazolásokat az adatlap szerint, e) az együtt lakókról szóló igazolást (kiállító: ZMKH Zalaegerszegi Járási Hivatal hatósági főosztálya, kormányablakosztály), f) a pályázó családjában élő, tizenhatodik életévét betöltött, eltartott gyermekek tanulmányait igazoló eredeti iskolalátogatási/hallgatói jogviszony igazolását.

Egyéb információ: a zalaegerszegi lakóhellyel rendelkező diákok jogosultak a Zalaegerszeg MJV Önkormányzata kezelésében lévő városi férőhelyekkel párhuzamosan a Zala Megyei Közgyűlés által meghirdetett megyei férőhelyeket is megpályázni. A felvételi esély növelésének érdekében célszerű ezzel a lehetőséggel is élni.

A pályázati adatlap beszerezhető Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala ügyfélszolgálatán (Kossuth u. 17–19. szám), illetve letölthető Zalaegerszeg Megyei Jogú Város hivatalos portáljáról (www.zalaegerszeg.hu) az „E-ügyintézés → formanyomtatványok → oktatási-kulturális ügyek” és a „Kultúra, Köznevelés, Sport” rovat, az utóbbiban a „Felsőoktatás” alcím alatt.

Bővebb felvilágosítás a ZMJV Polgármesteri Hivatala humán­igazgatási osztályán kérhető.

Zalaegerszegen, a Juhász Gyula utcában, a Radnóti utca és Gönczi Ferenc utca közötti szakaszon befejeződött az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. beruházása, lezárultak a gázvezeték-rekonstrukciós munkák. A közműszolgáltatónak előírt félpályás úthelyreállításon felül, önkormányzati finanszírozásból, a rekonstrukcióval nem érintett forgalmi sávokban is megújul az útburkolat (új aszfaltkopóréteg-terítéssel), illetve 1000 méter hosszon a rossz állapotban lévő útszegélyek cseréjére is sor kerül. Az érintett ingatlanok esetében az ivóvízvezeték-bekötések korszerűsítése is megvalósul. A munkák befejezését augusztus 31-re tervezték, ám további közműkiváltások miatt szükség volt a határidő módosítására. Az érintett szakaszt így végül szeptember 15-én adják át a forgalomnak.

Az ivóvízvezeték-bekötések cseréjét és a közműkiváltásokat az önkormányzat finanszírozza.

Együttműködésüket, megértésüket ezúton is köszönjük!

ZMJV Önkormányzata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában